Cine pe cine minte?

Tot mai des văd mașinile „optimizate” în același fel … centura șoferului e trecută prin spatele scaunului și pusă în locul ei, doar doar nu mai sună piuitoarea!

Inginerii auto și/sau cei ce se ocupă de siguranța șoferului și ai pasagerilor n-au pus vuvuzela aia în mașină pentru a te scoate din minți, ci, culmea, pentru că se gândeau la tine, clientul lor, dar tu nu și nu, lasă că ești mai deștept și găsești cum să oprești zgomotul fără a purta centura. Cam atât, că în rest … tot carne de tun rămâi.

O fi ML-ul mașină super, dar nu cred că sari într-un fel cu totul diferit din scaun prin parbriz, decât prin restul mașinilor.

Cine pe cine păcălește? Tu pe ea sau ea pe tine? ea = moartea

3 thoughts on “Cine pe cine minte?

 1. Mai există și varianta cu un capăt de centură (îmi scapă denumirea exactă) luat de la REMAT eventual… și nu mai trebuie să tragi de centură prin spatele scaunului…

  Sunt împotriva ambelor variante de a ”păcăli” ”vuvuzela” din bord! Folosesc centura atât în oraș cât și în afara lui…

  Între a avea senzația că ești șmecher (apropos, din afara autoturismului nu prea se vede dacă porți sau nu centura) și a fi în siguranță, aleg siguranța…

  Poate se merge pe varianta ”conduc de X ani bă, îmi pot stăpâni mașina”… păi tu poate poți, dar ăla de vine din față bagi mâna în foc că poate la fel de bine ca tine ?

 2. Pai cei mai muti gresesc gandind asa. Nu e suficient sa fii tu regele soselelor si sa conduci regulamenrat … in cazul unui accident frontal vitezele celor doua masini se aduna si la 90 km/h = ca si cum ai intra cu 180km/h intr-un zid de beton. Asta nu inseamna ca centura iti garanteaza viata, dar cel macar ai o sansa.

  De afara chiar nu se vede daca porti centura sau nu, deci nu ai de ce sa te simti penibil purtand-o, desi vorba ta … decat moda in detrimentul sigurantei … Poate multi vor sa para rebeli si nonconformisti, dar daca merg pe principiul asta le zic sa faca asa: Cand sunt pietoni sa nu treaca pe verde, sa treaca pe rosu … sa vezi atunci senzatii! :)) Mai ales ca e legea asta super cu … esti prost si te loveste masina ca nu treci pe unde si cand trebuie, ii platesti reparatiile! 😀

  Acum ma gandeam ca totusi nu numai zgomotul te pune sa treci centura prin spatele scaunului … la unele modele nu sare airbag-ul daca nu ai centura pusa. Dar aici se vede adevarata prostie! Pai nu sare pentru atunci cand iti explodeaza in fata si tu te duci cu fata spre ea, nefiind ancorat in centura, iti poti rupe gatu si ramane paralizat!

  Si inca o chestie, ziceai ceva de purtat centura si in oras … acum mult timp era un caz cu unu care s-a tamponat cu o alta masina intr-o parcare, deci nu viteza mare, dar din cauza zdruncinaturii omu si-a facut ceva la coloana si avea nevoie de nu stiu ce operatie scumpa prin strainatate, asta nu inseamna ca daca avea centura nu patea nimic, dar nu strica sa afle! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *