Italy battles to save crosses in classroom!

La noi se întâmpla acum trei ani, în Italia a ajuns acum. Povestea pe scurt e așa:

Italy is fighting a court ruling that bans crucifixes from classrooms, after a secular italian woman sued to have crucifixes removed from her sons’ classrooms. Italian courts said the cross belonged there as a symbol of Italy’s culture and history.

The European Court of Human Rights disagreed, ruling religious symbols in the classroom are a violation of students’ religious freedom, and awarding the woman $7400 in damages.

Italy is now appealing the European ruling, to which the Catholic Church strongly objects. The European ruling „does not take into account the fact that in Italy the display of the crucifix in public places is in line with the recognition of the principles of the Catholicism as part of the historical patrimony of the Italian people,” the Italian Conference of Bishops said. [sursa: CNN]

Ce susține Biserica Catolică nu e ceva revoluționar, ține de logică elementară, lucru ce multor persoane se pare că lipsește.

Acest atac asupra invidului religios se petrece după același tipic peste tot în lume. La noi s-a cerut scoaterea icoanelor din școli pentru același motiv … ca unii copii se simt discriminați de prezența lor. Dar cum e posibil așa ceva? Creștinismul stă la baza formării poporului român, nu a aparut din neant și nici nu a fost impus de către cineva. Creștinismul este o parte a patrimoniului poporului român, popor preponderent creștin.

Oare nu îndrepți o nedreptate făcând o alta împotriva mea, a creștinului?

Eu, ca un om ce sunt, chiar nu m-aș simti deranjat, dacă stabilindu-mă la vecinii Turci aș vedea Coranul expus în locuri publice. Știu că așa e firesc să fie! Dar nu doar atât, chiar de aș fi turc comvertit la creștinism, tot nu m-ar deranja.

Dacă tot trebuie egalitate, eu zic să fie așa în toate clasele din țara asta, indiferent dacă elevii sunt 100% creștini sau nu:

Să fie un perete pe care să fie în ordine aleatorie:

– Steaua lui David

– Sfânta Cruce

– Semiluna islamica

– un altar închinat lui Brahma, Shiva și Vishnu

– o statuie a lui Buddha

– o papușă voodoo

– un totem indian

– etc

… iar după, să fie scris mare: Nu există Dumnezeu! – astfel și ateii se vor simți împliniți.

În halul ăsta de proști și intoleranți am ajuns?

9 thoughts on “Italy battles to save crosses in classroom!

 1. La noi cum s-a rezolvat, că nu mai ştiu?
  Azi tocmai i-am dat unfollow la un idiot şi l-am scos şi din blogroll, tocmai pe motiv că era tare bucuros de chestia asta din Italia.

 2. La noi a ramas … cu icoanele in scoli si institutii publice. Mai zilele trezute vedea la tv imagini din Senatul Romaniei si Crucea statea mare deasupra capului lui Geoana, dar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere … Geoana e un caz pierdut! :))

 3. Poate-i pică pe căpșor și-l izbăvește de cel rău.

  On topic…. deși eu pot fi considerat ca făcâd parte din cei ce laudă o asemenea inițiativă să știi că mi se pare total absurdă și numai un fanatism căcăcios poate impune o regulă sau alta…

  fiecare să facă ce vrea atâta timp cât nu-i deranjează măsurabil pe ceilalți.

 4. Păi vroiam să zic că firea-mi de ateu și furia îndreptată contra unor aspecte nelogice ale religiei actuale în diversele ei forme… ar putea să-i facă pe unii să mă considere,,,

 5. Dar dupa cum se vede, acum nu religia vine cu `nebunii` ci fix cei ce le blamau … ateii au ajuns sa se comporte ca bicerica catolica din perioada evului mediu!

 6. probabil o sa ajungem ca la ora de religie cand citeste profu despre Moise din Biblia sa-si rezerve timp sa lectureze imediat si variantele din Coran si Talmud

 7. Pai asta zic si eu … bai nene, daca aia din mama-n tata sunt preponderenti crestini, de ce le iei bucuria de a avea icoane in scoala? Doar pt ca unuia i se pare ciudat? Ciudat mi se poate parea si faptul ca el nu crede in nimic, cu toate asta pe el nu-l da nimeni afara din clasa! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *