Locul meu din clasă!

În liceu, patru din cinci ani, am stat în ultima bancă, ultima bancă de la geam. Coleg am avut un oltean din Craiova, aprig la mânie, dar cu suflet mare! Eram aproape de ușă și mai vedeam din când în când cum arată mânerul de afară, dar a fost frumos. Am râs, am copiat, am șoptit, am fost prins, am răspuns, am fost notat și mutat în altă bancă, dar nimic permanent. Era frumos și timpul parcă nu mai avea răbdare!

În facultate, doi din patru ani (anul II și III), diminețile mă prindeau la cafea și nu la cursuri. Când intram în clase sau în amfiteatru/aulă ultimul rând mă primea cu brațele deschise. Nu pot spune că auzeam tot ce se vorbea, dar până la urmă pentru ce exista săptămâna dinaintea sesiunii, dacă nu pentru învățat ce nu ai auzit la cursuri? Prezențele erau foarte importante, iar dacă nu apăreai pe multe liste, nu intrai în examen!

Pauză de un banc: Cică se făcea un sondaj pentru a vedea cât de ușor se poate învăța o limbă străină, recte chineza. Se duc băieții cu sondaju` pe un șantier și întreabă un muncitor: – Păi dacă aș munci în China, în 6 luni aș ști cât să mă descurc, maxim un an să am un vocabular decent! Se duc după la o instituție financiară: – Aș face meditații cu un profesor de chineză și cred că în trei luni aș ști să vorbesc la un nivel mai mult decât decent! În cele din urmă merg într-un cămin studențesc și întreabă un student ciufulit în cât timp ar putea învăța limba chineză, la care studentul: – Dacă maine am examen, în seara asta! :)))

Revenind, treaba cu așezatul în bancă mi-a venit de la un grafic pe care l-am văzut undeva și pe care acum nu-l mai găsesc!

Acolo scria că locul îl alegi după o ecuație simplă: cât de mult îți pasă ce zice profesorul supra cât de somn îți este în momentul ăla. Cu cât îți e somn mai mult, cu atât vei sta mai în spate și vice-versa.

Dar nu doar atât, graficul era mult mai complex și cu mai multe variabile.

Spre exemplu:

Back Row = Too cool for school!

Nearest exit = Uncommitted

Against the wall = I`m sensitive. Please ignore me.

Mid-Center = Bring it on.

Second-row sleepers = Good intentions, bad narcolepsy

Front Row = Teacher`s pet wannabes

Dovada supremă:

Colega mea, Alice, a stat în prima bancă și acum e „teacher”! Probabil e ceva contagios și s-a transmis când eram culegi de bancă, pentu că și eu … aoleu! :))

8 thoughts on “Locul meu din clasă!

 1. In generala am stat mereu in a doua sau a treia banca. In toti cei opt ani de generala. Liceul l-am inceput in prima banca (n-a fost alegerea mea) si l-am terminat in ultima (in schimb asta a fost alegerea mea 🙂 si a fetei care mi-a fost colega de banca dintr-a zecea si pana la sfarsitul liceului). Ultima banca de la perete in cazul nostru. Perete care are fost si victima unui mic act de vandalism din partea mea si a colegei de banca: un „Tom and Jerry” pe el (the very same font as used for the cartoon titlecard). Noi doua eram Tom & Jerry. N-a fost niciodata clar care era care chiar daca s-a mai presupus uneori ca ea era Tom si eu Jerry fiindca eu eram mai mica. In facultate m-am intors initial in al doilea/ al treilea rand. Insa, incepand din anul doi, au fost rare situatiile in care n-am mai stat in prima banca. Poate pentru ca se termina adolescenta si deveneam mai responsabila? (la capitolul asta, cel putin… altfel sunt in continuare imatura, in continuare rebela, in continuare iresponsabila)

 2. Stai asa ca nu inteleg … tu ai folosit multe cuvinte pentru a-mi explica un singur lucru: esti un tocilar mic precum Jerry, adica o tocilara! :))

  Eu in cls a 9 a am stat in prima banca vreo 2 sapt … cu unu de nu prea vorbea. Cand am vazut care e treaba, am sarit in a doua, dupa a treia si in cele din urma, din a 10 a, am stat in ultima banca!

  Vandalizat clasa? Salbut, dar era de asteptat, doar sunteti fete … eu am vandalizat mintile profesorilor! :))

  La mine la fac nu prea erau fete, iar cele care erau … cum sa zic politicos … nu prea le duce capu si erau si uratele, dar cand nu stii nimic. normal ca te pui langa ele si le soptesi la ureche ca le scoti la un suc, poate poate scrii de un 5! Cinciul ala se ia al naibilui de greu! 😀

  Aaaa, la ex stateam in prima banca pt ca tot intarziam si locuri libere erau doar in fata, dar asta la ex mai usoare, la alea naspa rau eram cu o ora inainte sa-mi rezerv o banca din mijlocul clasei … nici prea prea, nici foarte foarte! 😉

 3. Ahaaaa, deci ma dai in gat. Bine domnu profesor. Sa iti reamintesc ca in clasa I ai stat cu mine in ultima banca, cea care avea cel mai rapid acces spre usa???? Macar daca vrei sa scrii despre mine, poti sa zici si tu ”cea mai frumoasa si cea mai desteapta” ca sa ma simt si eu bagata in seama. Acum toata lumea o sa creada ca sunt o tocilara ajunsa profesoara….CEEA CE NU E DELOC ADEVARAT!:)))Hai..la mai mare!

 4. hahaha, pai cele mai frumoase amintiri de la scoala le am din cls I, dupa totul a devenit complicat. La bastonase eram as, dupa, odata cu litera „A”, s-a dus tot farmecul! :))

  Pai am zis ca nu e voie sa zic cat de desteapta si frumoasa esti, pentru ca esti, dar unde mai e emotia descoperirii pentru restu? 😛

  Esti o tocilara ajunsa profesoara, dar o tocilara super si o profesoara si mai super, doar esti sefa mea! :)))

 5. Da da….ai bagat repede chestia asta cu sefa. Cum o fi un tocilar super? Oricum, daca asta sunt, inseamna ca sunt o specie rara..:))

 6. Pai esti super pentru ca mie-mi placi … si sa nu uitam, eu am gusturi bune! 😀

 7. Tocilara n-am fost 😆 Ca mi-au placut unele materii ca matematica sau fizica in draci (asta insemnand ca ma uitam la florile lu’ tati si vedeam figuri geometrice si asa am descoperit o teorema pe care am aflat putin mai tarziu la scoala ca avusese unu’ nesimtirea sa o descopere inaintea mea) e alta chestie.

  Cel mai bun loc pentru copiat e in prima banca in extrema stanga (sau extrema dreapta daca esti scrii cu stanga). In special pentru ca majoritatea profilor pe care i-am avut aveau obiceiul sa supravegheze din spatele clasei. Si din spate centru nu se vede ce face mana stanga a omului din prima banca extrema stanga 😀 ca e ascunsa de corp. Odata i-am facut scandal unei profe la un examen… ca ma stia de copil cuminte si m-a mutat din prima in ultima banca, da’ ea statea in spate si eu eram cu copiutele la mine si am inceput sa ma miorlai ca de ce m-a mutat de la calorifer, ca mie mi-e frig! 😆

  Si eu am fost specimen rar la faculta, mai aveam o singura colega de grupa la prima faculta, in rest erau doar baieti 🙂

 8. Din ce povestesti parca imi amintesc de tine, sigur n-am fost colegi!? :)) Fetele in general complica totul, inclusiv copiatul! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *