Întrebarea rutieră:

Există marcajul rutier numit „linie continuă”, marcaj peste care nu ai voie să treci cu autovehiculul, dar de ce mai există și cel numit „linie continuă dublă”? Nu te obligă să faci nimic în plus sau în minus, de ce nu era suficient cel simplu cu o linie continuă? De ce e nevoie și de cel cu două linii continue paralele? E un marcaj rutier al cărui rost nu-l înțeleg, jur!

13 thoughts on “Întrebarea rutieră:

 1. Asta da, dar cand nu exista cea discontina pe-o parte sau alta, de ce sunt 2 linii paralele continue, nu ajungea una din moment ce tot aia inseamna?

  Eu asta intrebasem si nu-mi vine in minte motivul. De ex ar putea fi o linie continua simpla si cand au voie cei de pe un sens sa depaseasca, iar cei de pe sensul opus nu, sa traga o linie intrerupta pe partea aia, dupa sa se revina la singura linie … are logica ce zic?

 2. Precum a spus miluch … pentru că în unele zone trebuie să se permită depăşirea ei doar de pe un sens…în timp ce celălalt are în continuare continuă.

  Şi încă o desebire majoră. La încălcarea simplă continuă nu-ţi ia carnetul (legea nouă), pe când la dublă continuă ţi-l ia. Cred că asta e deosebirea care trebuie să-ţi intre în cap 🙂

 3. Nu stiam ca ti se ia carnetul … si mai toate bulevardele au pe axul drumului linie continua dubla. Mersi pt info! 🙂

 4. Stii bancul acela ” ce i-am facut daca am calcat-o, am stramba-o, veva?”, cam ashei cu linia conntinua simpla, toata lumea o calca, nu-i bai.
  Lucrurile sunt ceva mai simple. Din pacate, noi gandim de regula limitat la o banda pe sens. Boon, imagineaza-ti ca avem patru benzi pe fiecare sens de mers si ca ajungi intr-o zona in care anumite benzi sunt marcate cu linie continua. Cum mai stii care-s benzile pe care sens de mers ?
  Linia dubla continua separa sensurile de mers in cazurile in care sunt mai multe benzi pe un sens de mers. Intradevar, daca este doar o banda pe sens, linia dubla continua (nu vorbim de dublaj, care-i cu totul altceva, adica linie continua dublata de linie discontinua) nu-si are rostul.

 5. nu exista ce zici tu.

  chiar de ar fi 3 benzi pe sens, niciodata, dar niciodata intre ele nu e linie continua, altfel cum mai schimbi banda?

  tot timpu intre benzile de pe acelasi sens e linie discontinua, deci e usor sa-ti dai seama cand se separa sensurile pentru ca doar atunci e linie continua! 🙂

 6. Ionut, inaintea intersectiilor, treceri de pietoni, accese cu benzi accelerare decelerare, ai linie continua si pe benzile de pe acelasi sens, asta-i si motivul pentru care trebuie sa te incadrezi pe banda ta cu 50 100 de m inaintea intersesctiei 😉
  Uite-te mai atent si ai sa te convingi.
  Ai observat ca ai linie continua pe bulevarde, cate bezi pe sens ai ?

 7. Ai dreptate! 🙂 Linia continua dubla are rolul ei, mersi! Ti-as face cinste cu o bere, doua … de te-as cunoaste! 😀

 8. Ha ha, ar fi o placere sa bem o bere impreuna 😀

  Cine stie, poate ca se va nimeri sa fiu prin zona vreodata (nu stiu de ce traiesc cu impresia ca esti din Tulcea sau Constanta) , cu drag as da o bere 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *