Camere foto compacte!

Aparatele foto digitale sunt împărțite în două mari și late categorii: camere foto compacte (Point-and shoot) și camere foto profesionale (DSLR). Diferența dintre cele două tipuri de aparate foto este majoră, asta și pentru că se adresează unui public țintă complet diferit.

Pe scurt, camerele foto compacte sunt cele practice și pentru a căror utilizare nu necesită o pregătire prealabilă în domeniul fotografiei, de aici și denumirea: point-and-shoot.

De  cele mai multe ori, ele au un zoom optic de 3x-4x, flash inclus, Auto Red-Eye Correction, 2.5″ LCD Screen și multe altele. Un exemplu în acest sens este Camera Foto – Canon PowerShot A490, aparat care are ca date tehnice: 10.0 MP, Meniu în limba română, DIGIC III, Smart Auto mode; Face Detection & Auto Red-Eye Correction, Motion Detection Technology, 14 shooting modes; 2.5″ LCD Screen, Movie Length  Up to 4GB or 1 hour (L and M); USB & A/V output (PAL/NTSC) ; memory card type SD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMCplus, Built-in Flash Range 30cm – 3.0m (W) / 2.0m (T) ; ISO 1600 ; macro 1cm, Funcționează cu 2 baterii alcaline tip AA, Greutate 175g.

Prețul este puțin peste 400 ron, dar de pe www.evomag.ro poate fi achiziționat cu doar 379 ron.

De ce-mi plac cele compacte și de ce le recomand? Păi … costurile de achiziție sunt reduse, asta spre deosebire de DSLR-uri care sunt de cel puțin 3 ori mai scumpe, plus că sunt perfecte pentru vacanțe și nu numai pentru fotografiat, ci și pentru filmat la o calitate mai mult decât decentă.

2 thoughts on “Camere foto compacte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *