Chestii infecte

Potrivit unui studiu recent britanic, telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât colacul de la toaletă.

Pe telefoanele mobile au fost descoperite chiar enterobacterii ca salmonella, dar şi bacterii care duc la toxiinfecţii alimentare cum ar fi e.coli şi staphylococcus aureus.

Bacteriile găsite pe telefoanele cele mai contaminate au depăşit de 170 de ori nivelul de coliformi fecali găsiţi pe colacul toaletei.

Bun, dar mai există un obiect care colcăie de bacterii criminale, iar acesta este tastatura calculatorului. Diferența este că de la telefonul tău te poți îmbolnăvi doar tu, de regulă, deci meriți să suporți consecințele dacă ești împuțit, dar de la tastaturile calculatoarelor din cabinetul de informatică se pot îmbolnăvi sute de elevi. Cum în fiecare școală există un așa cabinet și cum pe acolo trece toată școală, imaginează-ți ce e pe tastele alea!

Mai mult ca sigur nimeni nu le șterge după fiecare oră sau la sfârșitul zilei, aici mă refer la femelele de serviciu … pardon, femeile ce se ocupă de curățenia școlii. După mai știm cum sunt unii elevi … cei ce nu se spală pe mâini după ce merg la wc, cei ce sunt deja purtători ai unei boli, cei ce mănâncă diverse lucruri acolo, umplând tastatura de firimituri ce ulterior vot fi pline de bacterii dubioase.

Nu știu voi ce faceți, dar mie-mi place ca telefoanele și netbook-ul să fie curate curate și să pară ca acum scoase din cutie, uite de ce radiez de sănătate! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *