Blue Russian

Este una dintre cele mai potrivite pisici pentru creșterea în spații reduse, datorită calităților deosebite pe care le are. Albastrul de Rusia este un animal liniștit, calm, curat și deosebit de afectuos, trăind în acord total cu stăpânul său. Pisică foarte inteligentă, ghicește din privirile stăpânului dacă poate sau nu să întreprindă o anumită acțiune.

Foarte jucăușă în tinerețe, odată cu înaintarea în vârstă, devine mai liniștită, ocupându-se mai mult de toaleta zilnică. Este un bun companion nu numai pentru membrii familiei, ci și pentru alte animale, cu care acceptă să-și împartă timpul și preocupările. Apreciază în mod deosebit compania omului, dar evită copiii prea zgomotoși, sau pe cei care au un comportament mai brutal.

Animal deosebit de rezistent la temperaturi scăzute, preferă totuși să stea în apropierea unei surse de căldură.Puțin pretentioasa la hrana, raspunde insa foarte bine la o alimentatie variata, ce se repercuteaza evident asupra exteriorului animalului.

Însușiri morflogice:

Rasă de talie mijlocie cu păr scurt, se caracterizează printr-un cap de formă dreptunghiulară, lung și relativ plat, cu fruntea largă și linia fronto-nazală dreaptă, ce formeaza un unghi evident. Urechile bine depărtate între ele sunt largi la baza și usor ascuțite spre partea liberă. Ochii sunt mari, deschiși, expresivi, în formă de migdală, de culoare ce merge de la verde sticlos până la verde-smarald.

Trunchiul longilin, bine dezvoltat, armonios, acoperit de o musculatură compactă, este sprijinit pe membre lungi și puternice, ce se termină cu gheare tari și ascuțite.

Corpul este acoperit de un păr scurt, des, fin, și ușor ridicat față de trunchi, caracteristic de altfel rasei. Culoarea robei este de un albastru-gri, cu reflexe argintii, evidențiate mai ales în mișcarea animalului.

[sursa: Alice Paruschi]

7 thoughts on “Blue Russian

 1. Deci chiar nu pot sa cred ca vad o astfel de postare la tine pe blog! Ma bucur! Mersi pentru ca m-ai citat, din pacate am luat si eu de undeva, n-am scris de la mine!

 2. Prefer birmanezele 😀 Rasa de blanaaaa 😆 Se scufunda degetele cand pui mana pe una 🙂

  Nasa mea avea din astea cand eram mica si asa le iubea 😀 Meritau iubite la cat de frumoase erau si se faceau si mai frumoase ca avea grija de ele 😀 Iar nasu se plangea ca lui mai uita sa-i dea de mancare, da’ pisicilor niciodata.

 3. Pai chiar imi place pisica asta, desi I’m a dog person. Imi place culoarea si faptul ca are capul mare si e mai … musculoasa si robusta … e o pisica super, iar daca e cum zice in descriere, e perfecta pentru un apartament! 🙂

  Stii pisica aia grasa de ti-a arata-o? E rasa Angora si aia e foarte curata si buna de apartament, dar faptul ca o sa fie cat un bidon de 5l de apa plata, parca nu mi-ar placea sa o am prin casa!

 4. frumoasa, nu zic nu, dar deloc practica! iti dai seama ce par lasa asta prin casa vara cand naparleste? plus ca daca nu ai grija de ea, degeaba o ai. e o pisica pentru fete, eu raman la rusoaica mea! 😀

 5. am si eu o albastra de rusia:)
  ai uitat sa spui ca e foarte independenta si catacdiseste sa te „iubeasca” doar atunci cand are ea chef:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *