Frankenstein e doctorul, nu monstrul!

Frankenstein, or, The modern Prometheus este numele romanului scris de către Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818.

Povestea e simplă: Tânărului elveţian Victor Frankenstein, care studiază la Universitatea din Ingolstadt (Germania), reuşeşte să realizeze un om artificial.

Deci, dacă Frankenstein e doctorul, de ce peste tot așa e numit monstrul? Cum zice și un alt doctor, de această dată în litere, „puneți dracu’ mâna și citiți niște almanahe, ceva …”, că vă faceți de râs și nu alta!

Adică, eu înțeleg că monstrul nu avea nici un nume, iar Dracula îl depășea la numărul de fani, dar să faci așa o confuzie e de toată jena.

8 thoughts on “Frankenstein e doctorul, nu monstrul!

  1. In ecranizarea din anii ’90, cea cu Roberte de Niro, monstrului i se spunea „Creatura”. Niciodata Frankenstein. Dar era greoi sa tot spui „Monstrul lui Frankenstein”, „Creatura lui Frankenstein” plus ca la noi, la romani, terminatia …stein” te si duce cu gandul la ceva exotic.

  2. Da, dar nu doar la romani se intampla, ci oriunde pe planeta daca intrebi cine e Frankenstein, toti vor spune ca e creatura care a luat viata odata cu fulgerele si care avea niste dopuri in gat, iar daca intrebi cine e cel care i-a dat viata … tacere!

    Eu inteleg ca e mai usor sa-i spui asa, dar n-ar strica sa stii ca e si gresit si ca e doar o conventie la nivel mondial.

    Nu stiu de ce ma mir, jumate dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului! :))

  3. Iar pe caopilul lui Vasile cu Angelica Ionescu, sa-l cheme Vasile Angelica Ionescu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *