Când văd reprezentanți ai Poliției Rutiere la tv …

… îmi e mie rușine de rușina lor!

Eu înțeleg că asta e meseria lor, dar cum să zici cu o așa seninătate niște porcării? Că-s de-a dreptul porcării și nu altceva!

Am devenit imun la limbajul lor de lemn și abia aștept să termine expresiile clasice pentru a auzi și cuvântul care chiar spune ceva. La 3 – 4 expresii standard vine și lucrul normal și firesc pe care ar fi trebuit să-l spună încă de la început.

Azi, la Antena3, erau doi tineri de la Brigada Rutieră București și vorbeau vorbe. Nu pot înțelege, dar nu pot și pace, cum să susții niște lucruri atât de prostești și care sfidează logica elementară și să nu-ți crape obrazul de rușine?

Poliția rutieră și-a format o imagine în timp, nu a apărut ieri și noi îi scoatem vorbe, ba îi mai și etichetăm pe angajați ca personaje negative când nu e cazul. Nu, ei sunt singurii vinovați pentru că nu-s apreciați de către ceilalți participanți la trafic … poftim c-am zis și o expresie rutieră!

Deci, cum să zici că nu stau polițiștii la pândă? Aștia ne cred proști sau că circulăm pe alte drumuri? Cum să-mi spui că nu stau la 50m după trecerea de pietoni, ascunși, și-i opresc pe cei care chipurile nu acordă prioritate la pietoni? Cum să-mi spui că nu găsesc scuze penibile gen: Era cu piciorul în aer și se angajase în traversare străzii? Dacă tot vor prevenție, stai cu 50m înaintea trecerii de pietoni, dar nu, ei vor să ciupească!

Cum să-mi spui că nu-s opriți strict șoferii de Logan sau ai altor mașini decente? N-am văzut în viața mea șofer de A6, C-Class, Q7 sau altă sufragerie pe roți, oprit pentru că vorbește la mobil sau pentru că nu poartă centura. Cum să-mi spui că amenzi nu iau strict tinerii care nu conduc mașini de lux și taximetriștii? Cum să-mi spui că în weekend pe la 4 dimineața nu se opresc mașini doar pentru a aduna bani?

Toate le-am trăit și le trăiesc și mai mult ca sigur nu am eu ceva special, ci s-au întâmplat tuturor! Întâi să muncească și apoi să urle că li se taie 25% din salariu!

6 thoughts on “Când văd reprezentanți ai Poliției Rutiere la tv …

 1. Cred ca inca mai avem multi militieni. Parte din noii angajati se formeaza dupa ei, din pacate. Avem si politisti, dar, cam putintei, din pacate.
  Sa vezi rasete cand m-o oprit un nene militian la 12 noaptea, crezand ca-s beat, ca veneam din zona in care se organizau zilele satului.
  Omul m-o intrebat „-Ai baut?”, io i-am spus adevarul, cum ca da, am baut. Bucuros, m-o pus sa suflu in etilotest sau alcooltest, cum ii spune, iar cand o afisat 0.00, militianul s-o rastit la mine „Ce-ai baut, ma, ce-ai baut?!”, io „Cola, fanta … ” :))
  Unii nu vor intelege niciodata ca nu ne-am tras si nu ne vom trage de bretele ca sa ne permitem sa ne tutuim si, nu vor intelege ca-i mare diferenta intre a bea si a consuma bauturi alcoolice. Deci da.

 2. Foarte corect spus si foarte amuzanta intamplarea! :))

  Toti am trecut prin astea dar eu nu am avut prezenta de spirit sa-i raspund asa! 😛

 3. Politistii nu au rusine, deci n-are de ce sa-ti fie rusine de rusinea lor.
  Nu stiu daca ati observat, dar toate serviciile astea (politie, jandarmerie, gardieni publici, securitate, etc) ajung sa depaseasca ca numar fosta armata (atunci cand era obligatorie), si noi suntem din ce in ce mai nesiguri pe strada, doar ca luam amenzi mai multe.

 4. Am vazut mai de mult un film fain numai stiu cum se chema insa era un film care ma marcat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *