Dilemă morală!

Să presupunem că tu ai o surioară … cu  4 – 5 ani mai mică. Ea te-a împrumutat cu niște bani, nu chiar mulți.

Să presupunem așa: Cuantumul sumei imprumutate este format din trei cifre, deci nu-i ca și cum e vorba de o avere. Eu repet pentru a nu exista confuzii!

Să presupun că nu ai mai vrea să-i dai banii înapoi, ar fi urât din partea ta? Nu vreau să fiu înțeles greșit, eu nu zic să te faci că ai uitat, ci să-i zici că nu-i mai dai și gata! Oricum e mai mică, ce-ți poate face?

Deci, ce alegi? I-ai da banii înapoi sau nu? Eu doar întreb, nu e ca și cum vreau eu să fac asta! 😀

23 thoughts on “Dilemă morală!

 1. repede, ai ales limita maxima … sa zicem ca e sub 500 ron, deci nici macar jumate din suma aia mare, cum facem? 😀

 2. Depinde din ce unghi privesti, poate e doar ajutorarea celor sarmani. N-am zis ca tu, cel ce sa zicem ca ai avea o sora, ai avea prea multi bani si nu ti-ar folosi si aia! 😀

 3. Nu conteaza euro sau lei … vorbeam asa in principiu! :)) Plus nu am zis ca ar fi vorba despre mine … ce treaba are sor-mea? Nu auzi ca vorbeam asa … in general! 😀

 4. ^ what he said. Nu conteaza varsta, majoritatea datoriilor nu pot fi stinse daca nu sunt legate de un contract. Da’ asa, chestie de obraz si de morala.

  No offence dude, dar posturi d-astea imi intaresc convingerea ca fac bine sa dau imprumut doar chestii pe care nu ma mai astept niciodata sa le primesc inapoi.

 5. bun raspuns! nu m-am gandit la asta … mai bine ii dau ca sa par de incredere, iar dupa sa cer mai mult si atunci sa nu-i dau! daca tot fac un pacat, macar sa merite, nu? :))

  esti diabolic, Liviule, si-mi place! :))

 6. @ Vlad Barbuta: pai cine a zis ca ai ramane dator? ramai dator in cazul in care intentionezi sa-i dai banii, dar daca tu din start zici ca nu … clar nu ii esti dator cu nimic! 😀

  nu e ca si cum trebuie sa-i intorcvi favorul sau sa-i faci ceva contra costa … tu ai vazut hot care sa zica „da-mi te rog frumos, ca ma revansez dupa”? :))

  @ dAImon: Am luat ca un compliment ceea ce ai spus … e bine ca e util si postul asta la ceva, dar revenind la subiect … pai un bun samaritean nu da fara a astepta rasplata? Esti pe drum cel bun, pare-se, asta spre deosebire de mine! 🙂

 7. Stii cum se face?
  Te duci la ea, ii dai banii, ea din generozitate o sa zica sa-i pastrezi. Ideea e ca trebuie sa stie ca vroiai sa ii dai inapoi ca oricum nu-i mai ia, dar asa ca gest.

 8. oare? poate totul e pana la bani si … stii cum sunt unii, pun pret pe lucruri materiale :))

 9. Da, frate frate, dar branza-i pe bani. Sora ta e de treaba dar totusi…ar trebui sa compensezi prin altceva..gen fa-i si tu patul sau pregateste-i ceva de mancare..zic si eu…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *