The Chrome Tablet

Pentru că iPad-ul a fost un fiasco (fară multitasking, flash, USB, webcam & co), cei de la Google s-au gândit să lanseze pe piaţă, la sfârşitul lui noiembrie, o tabletă PC pe care va rula Chrome OS ca sistem de operare.

Se anunță o iarnă fierbinte pentru cei de la Apple, acum existând și un al doilea competitor, Google, pe lângă cei de la Research In Motion (RIM) care s-au apucat deja să multiplice The BlackBerry Tablet și pe care îl vor lansa până la sfârșitul anului.

Revenind la Google, tableta va fi produsă de compania HTC și va avea la bază o platformă Nvidia Tegra 2, aceasta fiind recunoscută pentru procesorul care este economic din punctul de vedere al consumului de curent, fiind folosit în principal pentru device-uri mobile.

Mai mult, va avea o rezoluţie de 1280×720 pixeli, va fi multitouch, cu o memorie de 2 GB de RAM, o unitate de stocare de cel puţin 32 GB și va dispune de GPS, camera video şi posibilitatea de mărire a capacităţii de stocare printr-un cititor de carduri de memorie. Printre elementele de conectivitate se vor număra accesul la reţele WiFi, conexiuni Bluetooth şi 3G. Prețul bate pe la 300 de dolari, deci decent.

Care mai e rostul să fac un top când discutăm de niște bijuterii tehnologice, plus o chestie făcută de Apple?

3 thoughts on “The Chrome Tablet

  1. Cred ca te referi la sistemul de operare de pe tableturi!

    Dell, HP si ceilalti giganti au anuntat deja ca vor scoate, unii pana la sfarsitul anului, altii la inceputul anului viitor, „table” cu tot ce are si un laptop.

    In foarte putin timp, acestea vor inlocui laptopul, crede-ma!

  2. Parobabil asa este, mai ales ca par a fi mult mai ieftine decat un laptop mediu prezent acum pe piata! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *