Care-i treaba cu Intel?

Nu există săptămână în care Intel să nu cumpere ceva pe multe miliarde. Că este cel mai mare producător de chip-uri la nivel mondial, se știe, dar care-i treaba de face ce face în ultima vreme?

În urmă cu două săptămâni, Intel a cumpărat compania de securitate informatică McAfee pentru 7,68 miliarde de dolari. Acum a convenit asupra achiziţiei diviziei wireless a companiei germane Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari în cash.

Prin această preluare, Intel, cel mai mare producător de semiconductori din lume, îşi întăreşte semnificativ poziţia într-un segment de piaţă unde nu a avut prea mare succes în trecut.

Ceva e putred în Danemarca! Eu aș paria pe dorința celor de la Intel să domine planeta economic și politic, iar noi să devenim niște sclavi purtători de chip-uri în creier și-n pașaport … O, nuuuuuu!

Varianta oficială sună cam așa (dar cine-i mai cre de?):

„Achiziţia operaţiunilor wireless ale Infineon întăreşte al doilea pilon al strategiei noastre pe piaţa dispozitivelor mobile – conectivitatea internet – şi ne permite să oferim un portofoliu de produse care acoperă toată plaja de opţiuni wireless, de la WiFi şi 3G la WiMAX, şi pe termen lung”.

Da da, lasă că știu eu mai bine care-i treaba cu ei. Acum vor să le fie mai ușor să ne controleze și renunță la controlul de la distanță, ei se vor axa pe cel cu undele WiFi. Aoleuuuuu … Oh, the humanity!

4 thoughts on “Care-i treaba cu Intel?

  1. Cum adica?

    Totusi ei produc lucruri tangibile, hard, nu e ca si cum te pui tu in fund si cu doua surubelnite, o conserva si o cutie de lapte faci un procesor, asa cum stand la pc sa faci un nou OS gen Linux!

    hardul bate softul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *