Cum să decodezi un telefon BlackBerry Curve 8900!

Am urmat pașii lui Liviu, ba mai mult, i-am și copiat email-ul trimis celor de la Vodafone. Singura diferență a fost că cel trimis de mine specifica faptul că nu mai am factura sau bonul fiscal din moment ce l-am cumpărat acum aproape un an de zile, dar în schimb mai am certificatul de garanție.

Răspunsul lor standard este:

Pentru deblocarea telefonului dumneavoastra este necesar sa va prezentati la un magazin Vodafone cu telefonul, certificatul de garantie in original si dovada cumpararii aparatului, factura sau bonul fiscal.

In cazul in care telefonul a fost achizitionat la activarea unui contract Vodafone pentru deblocare se percepe o taxa de 50 EURO (TVA inclus). Taxa este necesara doar daca doriti deblocarea telefonului in timpul perioadei contractuale agreate si se achita tot la magazin. Aveti posibilitatea ca dupa indeplinirea perioadei contractuale sa solicitati deblocarea pentru o taxa in valoare de 10 Euro (TVA inclus).

Daca telefonul a fost achizitionat independent de serviciile de comunicatii Vodafone, decodarea este gratuita. Aceasta se poate solicita in momentul achizitionarii sau oricand dupa.

La nici jumătate de oră am fost sunat de o tipă drăguță care mi-a cerut codul IMEI.

Pentru cei ce au un telefon BlackBerry, dar nu mai au hârtiile de la el, codul IMEI se poate afla în două moduri:

1. modul strandard: E scris mic de tot pe telefon, în spatele bateriei, deci complicat!

2. modul șmecher: Apăsând simultan tastele Alt + Shift + H, moment în care pe ecran vor apărea câteva info sub formă de tabel, gen: Vendor ID, Platform, App Version, PIN, IMEI, MAC, Uptime, Signal Strength, Battery Level, File Free, File Total.

În două – trei zile, cei de la Vodafone îți vor trimite un mail ce conține un cod format din 16 cifre, cod necesar pentru deblocarea telefonului. Fiecare telefon BlackBerry are codul său unic pentru deblocare, deci același cod nu va merge la două sau mai multe telefoane, logic!

Pentru că eu nu m-am descurcat urmând pașii indicați de cei de la Vodafone, și care vorba aia, nu-s un băiat de la țară ce se împiedică de tehnologie, am un mod mai simplu.

Intri în meniul telefonului  -> Option  -> Advanced Option  ->  SIM Card  ->  Ținând apăsăsat Shift, tastează  MEPD. Îți va apărea un meniu nou unde doar în dreptul Network va scrie Enabled (Active), restul fiind Disabled  -> Tastează MEP2 ->  Introdu codul cu mare atenție pentru că ai doar 10 încercări  ->  Restart!

A fost greu!?

Și pentru clienții Orange  sunt cam aceleași condiții și costuri, mai multe detalii aici!

6 thoughts on “Cum să decodezi un telefon BlackBerry Curve 8900!

  1. Corect! Faza cred ca merge la orice telefon, pana la urma cum isi pot da seama daca ai sau nu abonament sau daca te cheama sau nu cam te prezinti la telefon, doar totul e virtual si nu trebuie sa faci nimic in rl! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *