Iarna nu-i ca vara, dar nici Băsescu ca Obama!

Iarna lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni dimineaţă, şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, că trebuie văzut cât de mult se va mai cheltui pentru costuri sociale, România având un deficit de aproape 3 miliarde de euro, „ceea ce este dramatic” şi că trebuie reduse „toate bugetele”.

Tot atunci s-a nunațat ideea că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI. Banii se vor duce în plata ratelor scadente ale împrumutului FMI, la clientela de partid și ce mai rămâne se va duce la pensii și salarii, iar la investiții niște mărunțis. În 4 luni vom fi fix în situația actuală, doar că atunci vom fi atât de datori încât nimeni nu ne va mai împrumuta!

Vara lui Obama

Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni un plan de investiţii guvernamentale de 50 de miliarde de dolari, bani care vor merge în proiecte de infrastructură, pentru crearea de locuri de muncă, în condiţiile în care SUA este sufocată de o rată a şomajului de aproape 10%.

Planul lui Obama se va desfăşura pe o perioadă de şase ani şi include:

– refacerea a 240.000 de kilometri de drumuri;
– construirea şi întreţinerea a 6.400 de kilometri de cale fertă;
– reabilitarea sau reconstrucţia a 240 de kilometri de pistă de aeroport şi modernizarea sistemului de control al traficului;

Quod erat demonstrandum!

4 thoughts on “Iarna nu-i ca vara, dar nici Băsescu ca Obama!

  1. Spicuiesc de pe yahoo.com: „AP – President Barack Obama is asking Congress to approve at least $50 billion in long-term investments in the nation’s roads, railways and runways in a pre-election effort to show he’s trying to stimulate the sputtering economy.” Adică nici ăia nu (mai) sunt aşa de uşor de păcălit… 😉 🙂

  2. Pai da, dar tu vezi cu ce sute de mii de lm de strazi mituieste? Nu da caldari si 100 ron votul! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *