Vampirii energetici!

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți încărcat cu energie pozitivă după ce ai făcut un lucru relaxant, după ce ai stat de vorbă cu o persoană plăcută, după ce ai mâncat un anumit fel de mâncare sau după ce ai citit o carte bună? Dar să te simți pur și simplu vlăguit, fără putere de concentrare, somnoros sau pur și simplu indispus fără niciun motiv aparent?

Având în vedere faptul că energia este în tot ceea ce ne înconjoară, se manifestă pretutindeni în jurul nostru, în lucrurile animate sau chiar inanimate, nu este greu de afirmat faptul că există persoane cu o înaltă frecvență energetică și persoane cu slabe înclinații în acest sens, care își iau energia din altă parte, uneori hrănindu-se (constient sau nu) cu a altora.

Poți să alegi să ignori, să întorci capul în cealaltă parte, să ironizezi, să crezi sau să judeci, însă un lucru este cert: atâta timp cât există energie pretutindeni vor exista și vampiri energetici.

Lăsând la o parte toate filmele SF cu vietăți mai puțin umane prezentate în diferite ipostaze și care de obicei se feresc de lumina soarelui, vampirii energetici sunt simplii oameni. Nu îi diferențiem pe stradă, nu poartă semne distinctive, nu ies în evidență prin ceva anume ci dimpotrivă – se amestecă la fel de bine în mulțime, sunt predispuși acelorași boli ca și noi pentru că sunt umani. Diferența majoră este reprezentată de capacitatea de a capta sau fura energia celorlalți.

La o prima vedere poate părea ceva ireal modul în care o simplă persoană poate avea acest efect asupra ta fără să îți dai seama sau să te poți împotrivi.

Personalitatea vampirilor energetici se manifestă în mare parte în funcție de locul în care aceștia își pot canaliza gândurile, emoțiile și energia. Nu vei găsi un vampir energetic într-un colț de cameră semi-obscur fără nimeni în preajmă. Nicidecum, deoarece aceste persoane sunt dependente de ceilalți oameni, de grupuri, de locuri cu cât mai multă agitație unde există o largă paleta de emoții.

Ei bine, să presupunem că ești într-un grup și îți expui o idee bine formulată cu argumente clare și imbatabile. Auditoriul înțelege ideile pe care le prezinți, însă o persoană nu pare deloc atinsă de ceea ce tu ai de spus. Ba dimpotrivă aduce în mod constant contraargumente, te sâcâie, te șicanează, te ia peste picior, altfel spus este genul de om veșnic nemulțumit care are ceva de comentat și este împotriva celorlalți. Această persoană este un vampir energetic deoarece profită de momentele energizate puternic pentru a perturba echilibrul creat în acel moment.

Dar să privim în imediata proximitate – la vecini, prieteni sau chiar familie. În cazul vecinilor există situații în care aceștia fac intenționat diferite lucruri în circumstanțe nepotrivite pentru a-i irita pe cei din jur și pentru a crea un context negativ. Fie că este vorba despre un anumit gen de muzică ascultată prea tare, fie că este vorba despre grătare în fața blocului, reparații în mod constant, țipete și urlete la orice oră din zi, intimidare fizică sau verbală – acești oameni se hrănesc efectiv cu nefericirea altora, bucurându-se în momentul în care au reușit performanța să supere, să înfurie sau să întristeze pe cineva.

În cazul grupului de prieteni există în majoritatea situațiilor un gen de persoană care îți provoacă o stare de indispoziție. Aceasta te obosește psihic cu detalii, discuții irelevante, bârfe, cuvinte răutăcioase adresate unei terțe persoane sau pur și simplu desființează orice veste bună pe care vrei să o împărtășești. Nu contează faptul că ai fost promovat, ai luat un examen foarte greu, ai câștigat la loto, ți-ai cumpărat apartament, ți-ai renovat casa – vampirii energetici vor găsi întotdeauna o parte negativă în toate situațiile pozitive și vor pune accent pe aceasta până vor reuși să te demoralizeze. Astfel, la sfârșitul unei sesiuni cu un vampir energetic te vei simți trist chiar dacă tu ai avut parte de cel mai frumos eveniment de până atunci. Lucrurile pot ajunge într-un stadiu și mai avansat în momentul în care doar auzi numele persoanei respective sau afli că urmează să vină și începi să simți o stare de indispoziție și iritare.

Pentru a preveni aceste atacuri ale vampirismului energetic le putem combate prin cele mai simple arme însă cele mai eficiente în acest sens.

Exprimarea dorințelor este un început în stoparea acestor atacuri. În momentul în care o persoană intră abuziv în spatiul tău și începe să îți fure toată energia poți opri cursul discuției care va duce la un colaps prin sintagme sigure și ferme: “Am înțeles. Hai să discutam și despre altceva …”, “Pentru mine contează mai mult să …”, “Acum nu este momentul pentru aceasta discuție”, etc..

De asemenea, o gândire pozitivă focalizată pe lucruri bune ne va întări ‘imunitatea’ energetică lăsând mai puțin loc interferenței gândurilor negative. Poți să faci câteva exerciții mentale în fiecare dimineață astfel încât să îți reîncarci bateriile pentru o zi plină în care vei avea parte de atacuri la nivel energetic.

Discuțiile cu persoanele binevoitoare cu o înaltă frecvență energetică te vor ajuta să te ridici la nivelul acestora și să nu te plafonezi într-o stare de anxietate sau tristețe. Caută compania celorlalți, fa lucruri care îți produc bucurie, caută micile plăceri ale vieții, zâmbește cat mai mult, empatizează cu persoanele energizate pozitiv, meditează, problematizează, evită mediile în care sunt prezenți vampirii energetici, străduiește-te să nu te lași afectat de atitudinea lor și să nu intri în jocul negativismului, fă exerciții regulate și desfășoară-le pe cât se poate într-un cadru natural. Însă cel mai important, nu uita faptul că tu decizi dacă te vei lăsa pradă sau nu vampirilor energetici. Îți poți schimba atitudinea în orice moment astfel încât să nu devii o victimă a acestora.

12 thoughts on “Vampirii energetici!

 1. Mai bine studiază despre aură şi chakre, dacă tot te interesează subiectul 😉

  Să-ţi dau şi-un pont, caută informaţii despre chakra a doua, bioenergeticienii consideră ca ea trebuie închisă măcar parţial pentru a stopa schimburile nedorite de energie. Ceea ce descrii tu în articol sunt practic nişte modalităţi pedestre de închidere a ei; având în vedere că schimburile energetice se întâmplă şi prin simpla apropiere fără să conversezi, schimbarea subiectului nu are efect decât la persoanele puţin sensibile.

 2. Să înţeleg: ai adormit cu televizorul pe Oreste şi ţi-era prea lene să întânzi mâna la telecomandă să închizi? :)))))))

 3. Multumesc pentru info, eu de sapt viitoare vreau sa ma apuc serios de studiat subiectul pentru ca e mai mult decat interesant.

  Eu asa am reusit sa explic de ce atunci cand vb in public te simti fara energie dupa jumatate de ora desi efort fizic propriu-zis nu faci. E chiar ciudat cum cei care te privesc iti sorb fiecare cuvant din gura si odata cu el si energia ta! Practic cand vb unor grupuri mai de oameni nu esti un simplu emitator si ei doar receptori fara dorinta de a aduna cat mai mult din tine! 🙂

 4. Da Ionuțe…acest lucru e știut din moși-strămoși, doar că era denumit „deochi”. Cam asta înseamnă. Furtul de energie. Eu deochiul nu-l văd ca superstiție deloc.

  Uite un site de unde îți poți cumpăra orgoni (eu am) dispoztive de protecție împotriva vampirilor energetici + alte zeci de beneficii. Frumos articol.

 5. E primit pe mail si a venit la fix ca ma gandeam la ceva in genul asta si eram sigur, doar nu stiam cum sa explic. Nu prea stiu ce-s alea …dispozitive zici? Par a fi niste prajituri din ceara facute! 😀

 6. acum vad ca e ok, a tot facut figuri sapt asta, nu stiu de ce! ca sa nu-ti zic ca am ajut vreo 400 commenturi in moderare si toate spam. de unde au venit nici ca stiu … cineva se joaca! 🙂

 7. Imi cer scuze ca ai intrat in moderare, mai face figuri blogul si fix cand nu e cazul! 🙂

  Revenind, exact asta e un troll, un vampir energetic virtual! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *