Care-i rostul unei asemenea sentințe?

Un tribunal din Manila l-a condamnat la 14.400 de ani de închisoare pe un cetăţean filipinez care şi-a violat fiica, pe când aceasta avea 13 ani, de 360 de ori într-un an.

Deci zilnic, mai puțin de sărbătorile legale, doar era timpul lui liber …

La o simplă socoteală iese că bărbatul a primit câte o pedeapsă de 40 de ani de închisoare pentru fiecare viol comis. Nah, pare just!

Eu înțeleg lipsa de opțiuni a judecătorilor într-un asemenea caz, doar în urmă cu 4 ani șefa statului filipinez, Gloria Macapagal Arroyo, a abolit pedeapsa capitală, dar totuși, doar mie mi se pare stupidă o așa sentință? Ce-i cu formularea asta tipică filmelor americane de mâna a treia? Închisoare pe viață și gata … 14.400 de ani … bineeee măăă, ai băgat frica în toți violatorii! Just kidding!

10 thoughts on “Care-i rostul unei asemenea sentințe?

 1. Nu intelegi, pentru ca nu crezi in reincarnare. Filipinezul trebuie sa stea multe vieti in puscarie, pana termina cei 14.400 de ani.

 2. Pe dracu, filipinezii is crestini 90% si islamici 5%. Argumentul tau, chiar daca-i emis doar in gluma, cade 🙂

  PS: Pentru crimele inumane s-a inventat carcera. Si munca in mine, sub pamant. Si biciul. Si tragerea pe roata, dar o sa ziceti ca-s inuman deja.

 3. Intreb si io.. astia n-au bordeluri de gigoloi pe-acolo-n Jakarta ? Ca parca se ocupa.

  Trage 14,400 de turisti americani la o suta-doua de dolari bucata si-l iarta. Intr-un an sau in cit timp ii ia lui, nu-i graba.

 4. Da, stiu ca filipinezii sunt crestini, chiar unii fanatici. Daca nu ma insel, ei sunt cei care de Pasti se rastignesc asemenea Mantuitorului, iar de sarbatorile importante au loc niste pelerinaje pe strada de grevele de la noi par o gluma proasta, nu ca nu ar fi! 🙂

  Dar chiar si asa, pana acum putin timp, pedeapsa la moarte era ceva obisnuit.

  Pai e buna carcera, dar de ce formularea asta? Eu curiozitatea asta o am … de ce nu au zis „pe viata” si punct?

  Nu esti inuman, ar fi pacat sa cadeam in greseala vesticilor si facem din intemnitare un loc mai mult decat decent pentru cei vinovati. In multe inchisori din tarile civilizate se traieste infinit mai bine decat in tarile din lumea a 3 a si culmea, si aia stau tot intr-o inchisoare, doar ca ceva mai mare … cat o tara! 😀

 5. Asta ar insemna 40 de clienti pe zi pentru a termina intr-un an, nu stiu daca e corect, cum nu stiu cat de fericit va fi clientul +500! :))))

  Dar e buna ideea ta si nu m-ar supara daca ar fi aplicata si la noi. Violatorii sa fie „violati” pe bani, astfel isi vor plati si perioada de sedere la penitenciar si nu s-ar mai cheltuii bani de la buget. Da, dar cu moderatie pentru a nu se termina prea repede pedeapsa si nici sa inceapa sa-i placa, plus pentru a nu „altera” marfa! 😀

 6. Pfoai va dati seama ca ne-ar sari organizatiile de „umanisti” in cap, ca dom’le demnitatea umana, ca dracu … chiar daca ala-i violator si n-are demnitate nici in mormant.

 7. Pai crezi ca ei n-au auzit de legea talionului!?

  Eu zic ca avem o parere gresita despre oamenii din lumea reala. Mai mult ca sigur cei mai multi ar accepta o asemenea pedeapsa.

  Orice om, gandindu-se ca el nu ar face o asa oroare, iar daca ar pati-o copilul lui, sigur sigur ar vrea ca vinovatul sa plateasca fizic si imediat si sa sufere precum a suferit cel drag lor, nu puscarie care e un fel de pensiune pana la urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *