Grevă ca la mama acasă, dar nu a noastră!

Sindicatele franceze din comerţ protestează împotriva noului sistem de pensii adoptat de administraţia lui Nicolas Sarkozy, care prevede printre altele majorarea vârstei de pensionare de la 60 al 62 de ani.

Liderii de sindicat au anunțat că se aşteaptă ca numărul participanţilor de la greva de mâine să-l depăşească pe cel din 7 septembrie, când 1,1 milioane de persoane au făcut un marş de protest împotriva reformelor.

Protestele afectează serios infrastructura ţării: unu din două trenuri de mare viteză nu circulă, în timp ce traficul aerian a fost redus cu circa 40% pe aeroporturile din Paris şi Orly.

Mai ziceam eu de francezi ca-s prosti. Nene, or fi, da’ uite, aia-i o chestie care-mi place la ei. Li se rupe lor p**a de cum merge economia, de ce probleme are compania, de ce afecteaza: cand li se pune pata, iti trantesc cate 20 de greve simultane de-ti sar c**iele. Motivul? Ca nu li se mai dau inca 30 de minute libere pe zi. Sa le tai 25% din salarii? Sa le spui de restructurari? Pai, acolo, pentru 2.5% se lasa cu revolutie…

Pentru continuare … mergi la Manowar!

Revenind … de la 60 la 62, asta-i o problemă? La noi e 65 și nu se mai plânge nimeni, ba mai facem și dansul pinguinului, iar dacă se strâng 20.000 e mare minune. Păi … atunci, foarte bine!

P.S. Aproape 3 milioane de funcționari publici au intrat marți (8 iunie 2010) în grevă generală în Spania pentru a protesta împotriva măsurii de reducere cu 5% a salariilor.

Probabil ei o duc mai rău ca noi, d-asta sunt asa disperați și protestează, noi de bine ce o ducem ne permitem să mai donăm și 25% din salar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *