Stere Farmache – propunerea PNL pentru funcţia de premier

Liberalii l-ar putea propune pe Stere Farmache pentru funcţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură a opoziţiei şi a iniţierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern „de avarie”, scrie Mediafax.

Stere Farmache – născut la 27 mai 1956, Călărași, într-o familie de aromâni – este expert contabil, expert evaluator, auditor și profesor asociat la Academia de Studii Economice din București.

În iunie 1995, odată cu reînființarea Bursei, Stere Farmache a fost numit în funcția de director general al Bursei de Valori București, iar din 2007 a preluat și funcția de președinte al instituției.

În cei 15 ani cât a condus BVB, Bursa a trecut de la statutul de instituție de interes public la societate pe acțiuni, obținând în anul 2007 un profit brut record de 10,4 milioane euro. De asemenea, a fost realizată fuziunea BVB cu Bursa RASDAQ, înființarea Depozitarului Central și externalizarea serviciilor de decontare și compensare a tranzacțiilor și inițierea demersurilor privind listatea BVB pe propria platformă de tranzacționare.

Sub conducerea lui, Bursa a evoluat de la tranzacţii de 100.000 de lei pe zi şi o capitalizare de 24 milioane lei, la tranzacţii de câteva milioane de euro pe zi şi capitalizare de peste 30 miliarde de euro.

Începând cu 19 fev. 2010 a obţinut un nou mandat, din primul tur de scrutin, primind 57% din voturile acţionarilor BVB pentru şefia Bursei de Valori Bucureşti.

Stere Farmache este căsătorit și are un copil. Cunoaște limbile engleză și franceză.

5 thoughts on “Stere Farmache – propunerea PNL pentru funcţia de premier

  1. Macar Crin si-a dat seama ca – in conditiile actuale – avem nevoie de un premier care sa aibe habar de macroeconomie. Nu acelasi lucru il putem spune despre actualul presedinte, care a numit premier o caricatura de om.Nereusita! Si nici Ponta nu e departe, autopropunandu-se premier. Cam asta este diferenta intre un politician cu viziune si unul care isi doreste puterea acum, doar in folosul lui si grupului pe care il reprezinta.

  2. Da, fara un economist priceput care a facut in viata lui ceva, nu vad cum sa ai pretentia de a ocupa o functie atat de importanta.

    Am auzit ca si Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom, este printre nominalizati. PNL nu are gusturi rele, bravo lor!

  3. Sunt 0,05% sanse sa treaca motiunea. Sa zicem ca trece. Facem pariu ca se termina anul si astia (PSD si PNL) nu reusesc sa se inteleaga pentru postul de Prim-Ministru?

  4. Atunci sa se astepte ca Mutu sa-i mai voteze, asta in cazul in care nu va fi vreo revolutie prin decembrie ca parca la fel a fost si acum vreo 20 ani … atunci cand saracia si frigul se simte in oase!

    Mie nu-mi pasa cine propune un premier, dar sa nu fie o sluga umila si sa fie un profesionist. Din partea mea pot sa-l aduca si din Coreea de N si sa fie propus de UDMR, nu-mi pasa, dar sa fie meserias si nu un ticalos! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *