Explicații de la TVR!

Poziţia TVR vizavi de subiectul de presă Bute – Brinkley este extrem de interesantă, dar dintre toate scuzele, adică vârful de lance, mi se pare …

… nu știu care scuză este cea mai penibilă, jur! În primă fază ar fi:

ACHIZIŢIE RISCANTĂ. Boxul profesionist este o achiziţie riscantă pentru orice televiziune: un K.O. poate încheia în câteva minute o transmisiune scumpă. Meciul Bute – Andrade, din noiembrie 2009 – pentru care TVR a cheltuit peste 20.000 de dolari (costuri de transmisiune) – s-a încheiat în runda a patra.

Păi pe principiul ăsta n-ar trebui difuzat nimic, nici măcar F1. Dacă are loc un carambol în care sunt implicate toate mașinile încă de la start? Ce face TVR cu 2 – 3 ore de emisie? Dacă sare o brichetă din tribuna naționalei și-l lovește pe arbitru în cap încă din minutul 10? Ce transmite 80 de min. TVR? Dacă un meteorit cade …

Nici n-ar trebui să le pese, să lase purici pe ecran, oricum noi tot îi vom plăti, doar nu avem de ales, nu?

Pe de altă parte, clienţii de publicitate evită să se asocieze cu boxul profesionist, motiv pentru care televiziunile sunt atente când e vorba de achiziţiile scumpe de drepturi Tv în acest sport. Mai ales în climatul economic actual: investiţiile de publicitate în media aproape s-au înjumătăţit din 2008 până în prezent.

TVR este televiziune privată? După cum ziceam … bine că banii de la cetățenii României știu să-i colecteze, ce le mai pasă de publicitate? Oricum nu au publicitate pentru că au rating 0 sau 0.puțin.

ALT TIP DE CONSUM. Nu ar trebui să i se impute TVR că nu transmite meciuri de box profesionist, din moment ce nici alte televiziuni publice nu pun pe lista de priorităţi astfel de evenimente sportive.

Ar trebui să i se impună să dea orice altceva decât Boc și Băsescu sau madame Culcer.

Treaba fiecăruia ce face cu banii lui, dar cu banii noștri ar trebui să fie diferit, mai ales că nu avem așa de mulți campioni mondiali (indiferent de domeniu) încât să ne permitem să-i ignorăm.

6 thoughts on “Explicații de la TVR!

 1. TVR-ul ar trebui sa ne mai lase cu plata taxei TV, fiindca nu se merita sa platesti chiar deloc. Eu, cel putin, la TVR, intr-o saptamana ma uit in medie circa 2 ore. Si nu din cauza ca prefer manelaria de pe alte canale, ci pur si simplu fiindca TVR-ul are niste programe de nimic. Daca ar fi sa definesc TVR-ul ar fi asa: TVR=nimic, 0, zero barat.
  Ca sa nu mai zic de pozitia lor oficiala referitoare la nedifuzarea meciului cu Bute. De toata mizeria…

 2. Nu esti singurul. TVR a avut performanta, unica in istoria televiziunii de la noi, de a produce rating 0 timp de aproape 2 ore. Adica nimeni nimeni, nici macar din greseala sau sa fi adormit cu tv-ul deschis pe postul public.

  Ar trebui lasa-ti pe piata (oarecum) libera si sa vedem atunci ce va face. Cand va concura cu restul televiziunilor pentru publicitate, televiziuni care nu au nici 1/10 din nr angajatilor si al resurselor materiale si acoperire de 100%.

  Jenant!

  P.S. Bine ai venit, te mai astept! 🙂

 3. Da, au dreptate ca boxul profesionist nu este o prioritate pt o televiziune de stat.
  Dar nu au inteles ca nu era vorba de box profesionist cat despre un campion mondial al Romaniei(care sunt pe cale de disparitie). Despre asta era vorba, dar acum dau niste explicatii jenante.

 4. Dar nici gimnastica vad ca nu le place, probabil se gandeau ca va cadea gimnasta si-s va rupe ceva sau face vreo entorsa cea de la sol si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *