Cel mai puternic om din lume …

… conform Forbes.

Revista explică metodologia care a condus la realizarea acestei liste, afirmând că a definit puterea urmărind patru dimensiuni ale acesteia şi anume: influenţa asupra unui număr mare de persoane, resursele financiare, exercitarea puterii în zone multiple şi manifestarea activă a puterii.

Preşedintele chinez, Hu Jintao, este cel mai puternic om de pe planetă, devansându-l pe omologul său american, Barack Obama. El refuză să se încline în faţa Statelor Unite care exercită presiuni asupra sa să modifice rata de schimb, conduce cea mai mare armată din lume ca mărime şi şi-a ales un succesor, în persoana lui Xi Jinping, ce urmează să preia preşedinţia în 2012.

Lider politic al unei ţări cu cel mai mare număr de locuitori din lume, exercită un control aproape dictatorial asupra 1,3 miliarde de persoane (a cincea parte din populaţia planetei), Hu Jintao poate devia râuri, poate clădi oraşe, poate închide disidenţi şi cenzura Internetul fără amestecul birocraţilor pisălogi şi al tribunalelor.

Topul realizat de revista Forbes include oameni politici, figuri religioase importante, antreprenori şi chiar infractori, între care şi Osama ben Laden, Joaquin Guzman (traficantul de droguri miliardar, liderul cartelului mexican Sinaloa), precum şi pe Dawood Ibrahim Kaskar care conduce o vastă reţea criminală în India.

4 thoughts on “Cel mai puternic om din lume …

  1. Dun păcate în China este o persecuție acută asupra practicanților Falun Gong. Le sunt extrase organele de vii, sunt malnutriţi şi torturaţi în metode greu de imaginat de mintea umană. Şi asta mulţumită regimului (fost şi actual). E îngrozitor că cel mai puternic om din lume acceptă asemenea atrocități. Mai multe detalii aici

  2. Dar unde nu se intampla asa ceva? Indiferent de regimul politic sau cel ce-l patroneaza, mereu vor exista excese.

    Da, este trist ce se intampla, dar este o dovada in plus a puterii acestui om. Uite cum nimeni nu zice nimic pentru ca se … tem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *