Câtă fluorură de sodiu conține Colgate MaxWhite ONE?

După lansarea pastei de dinți care promitea o albire a dinților în numai 14 zile, Colgate se întrece pe sine și lansează Colgate MaxWhite ONE.

La reclama de la tv, în coada numelui pastei de dinți apare „– dinți mai albi în doar 7 zile”. Oare?

Specialiștii Colgate s-au inspirat din tehnologia de albire folosită în cabinetele medicilor dentiști și au incorporat în formula noii paste de dinți micro-cristale acceleratoare de albire pentru a obține un efect de albire rapid și eficient.

Asta-i pentru naivi!

Deci, eu folosesc Colgate Advanced Whitening (cea cu albire în 14 zile) și deosebirea dintre ea și oricare altă pastă de dinți produsă de Colgate stă în nivelul de „Sodiu Fluoride” (fluorură de sodiu).

La toate pastele de dinți, nivelul de fluorură de sodiu este de 0.1% w/w (450 ppm F). Ca un al doilea exemplu, apa de gură Colgate Plax Multi – Protection conține fluorură de sodiu în proporție de 0.025, deci infim.

Revenind, Colgate Advanced Whitening conține fluorură de sodiu în proporție de 0.32% (1450 ppm F). Asta înseamnă cam de trei ori mai mult față de restul pastelor de dinți, nu? Dar oare cea nouă cât conține? Bănuiesc că dublu, adică de 6 ori mai mult ca cele obișnuite … doar se laudă cu albire în doar 7 zile …

Nu știu, chiar sunt curios și pe net nu găsesc nimic, iar la Billa n-am dat de ea ca să mă uit, deci dacă folosește cineva, let me know!

Era să uit să explic de unde curiozitatea. Eu întreb pentru că știu că fluorură de sodiu este nocivă în cantități mari. Să nu uităm că este folosită și la fabricarea otrăvurilor pentru șobolani și gândaci. Mai mult, ea inhibă funcții ale creierului și încurajează docilitatea, fiind folosită de rusi în timpul experimentelor pentru manipularea mentală a prizonierilor din lagare, iar apoi de naziști pe evreii.

59 thoughts on “Câtă fluorură de sodiu conține Colgate MaxWhite ONE?

 1. in your dreamz buddy! feriti-va de nurofen!!!
  cate dintre medicamentele romanesti au disparut in ultimii 20 de ani din farmacii, fiind inlocuite cu tot soiul de medicamente straine, mai scumpe si mai ineficiente , dar despre care in general nu stim mai nimic sau absolut nimic pentru ca se dau autorizatii de punere in piata de catre Agentia Nationala a Medicamentului de multe ori, in conditii cel putin ciudate? asta se doreste si cu algocalminul- sa fie inlocuit definitiv de nurofen (pe care il cam calca pe coada)

  Oricum, durerile sunt cauzate de probleme de sanatate care trebuiesc rezolvate nu acoperite cu pastile pentru durere.

  Insa Nurofenul este un medicament f. puternic si toxic care intrerupe eliminarea atoxinelor din corp cauzazand boli cronice si defecte majore.

  cat despre nurofenul pt copii la care se face atata reclama la |TV, mamicilor, feriti-va copilasii de asa otrava:
  http://www.cotidianul.ro/120915-Sortiment-de-Nurofen-pentru-copii-retras-de-pe-piata

  Nu este adevarat ca ce se regaseste in farmacii este sigur pt noi, oamenii! NU SE DAU DOI BANI PE NOI!!! BANII PRIMEAZA IN LUMEA ASTA!!!

  WAKE-UP CALL!!

 2. scrie un sortiment, probabil la noi se vand medicamente experimentale, ceea ce nu ar fi o surpriza…

  tzrrr … abonatul se află în afara ariei de acoperire

  va rugam sunati mai tarziu sau lasati un mesaj. beep.

 3. da, tigancile noastre nu prea au dinti, dar si aia care-i au ai vazut ce aurii sunt? se asorteaza cu cerceii gen covrig.

  eh, sunt satul de promo din asta de 2 lei. ma-sa l-a amenintat cu moartea. sa fim seriosi, lu Mutu ii pasa de el. omu arunca zvonuri pe piata si cam atat. o sa mai fie cunoscut inca o sapt doua si dupa o sa se intoarca de unde a venit.

  ps: asta daca nu romanii au inventat povestea. nu ar fi o premiera mai ales ca nu e verificabila. 🙂

 4. e buna ca oricare alta. eu am folosit-o niste luni bune si nu pot spune ca vad o dferenta. ce-i drept eu am si dintii albi ca nu fumezeu, cafea f rar … poate la cei cu dintii mai bruni se vede schimbarea, asa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *