Mizerii bancare!

Bancherii încearcă să resusciteze consumul de Sărbători cu oferte la cardurile de credit!

click pentru mărire

Confruntaţi cu lipsa clienţilor cărora să le dea împrumuturi, bancherii încearcă să crească volumul sumelor rulate pe cardurile de credit pe final de an şi promit posesorilor returnarea unui procent din valoarea cumpărăturilor, perioade de graţie extinse sau reduceri de două cifre din preţul produselor achiziţionate.

Majoritatea covârşitoare a clienţilor nu reuşesc să ramburseze integral sumele în perioada de graţie sau chiar să respecte planul de rate fără dobândă, astfel că ajung să suporte dobânzile ridicate.

Bancherii admit de altfel că puţini clienţi ajung să înţeleagă şi să utilizeze cardul de credit ca pe un instrument de optimizare a finanţelor proprii – beneficiind de perioadele în care pot utiliza sumele fără să plătească dobândă.

Păi se găsesc cardurile pe stradă? Nu e datoria lor să le explice clienților rostul unui card de debit și cum trebuie folosit? Probabil nu, că după cine ar mai avea dobânzi de 30% pe an?

P.S. – Nu mai țin minte, dar de la cine și ce a pornit criza economică mondială?

12 thoughts on “Mizerii bancare!

 1. De la cine a pornit criza economică mondială?!… Mai ţii minte episodul cu Adam şi Eva? Ei bine, de la ei a pornit. Se pare că e în natura omului să caute mereu „mai binele”. Astfel că, şi în Rai fiind, a căutat să se simtă „şi mai bine”…

 2. Pai hai sa ne intoarcem in viitor … nu de la credite date celor ce nu-si permiteau ratele? Rate care de cele mai multe ori sunt mai mare decat la camatarii locali! 😀

 3. Nu cred ca vreo banca anunta clientul cand i se termina perioada de gratie la un card de credit asa promt cum o fac la apropierea zilei de scadenta a ratei la un credit normal ca nu cumva sa uiti (mai nou prin sms).
  ps: „Nu e datoria lor să le explice clienților rostul unui card de debit și cum trebuie folosit? ” cred ca ai vrut sa zici card de credit , e diferenta mare.

 4. Hai sa clarificam. Stiu ca nu ai studii economice dar nu e greu de inteles.
  Cardul de debit este cel pe care ai banii tai depusi de tine sau de tertzi in contul tau, deci ai mereu pe + sau cel putin 0.
  Cardul de credit permite o anumita suma ca „descoperire” (adica cu -) pe care banca o accepta in functie de veniturile tale. La acest card de credit se percep dobanzile de care mentionai. De asemenea ele au o perioada de gratie (de obicei 50 zile) pentru cumparaturi, si comisioane foarte mari la retragerile numerar.
  Sper ca am clarificat 🙂

 5. Cei de la ZF si ..implicit tu va refereati la CARDUL DE CREDIT. (cum scrie clar in articol, nu cel de debit cum ai zis tu acum 2 comm-uri 😉 ) .
  Daca ai adus vorba, cardul cu overdraft este un hibrid intre cele doua mentinate mai sus. Adica este un card de debit pe care iti primesti salariul, la care banca a adaugat (la cererea ta) optiunea de a retrage sume mai mari decat cele depuse (caracteristica a cardului de credit).
  Notiunea de debit si credit se refera din partea celui care emite cardul, respectiv a bancii. Banca este fata de tine debitor – in cazul cardului de debit (adica tu ai imprumutat banca), iar tu esti creditor, in cazul cardului de credit -banca este creditor(te imprumuta pe tine), iar tu devii debitor.
  Nu e nici o rusine sa recunosti ca ai gresit si daca mai ai nelamuriri poti apela :). pana acum le-ai facut „varza”.

 6. In articolul de care zic e vorba de cardul de debit. E vorba de cardul unde ai descoperire de cont, deci niste bani care nu-s ai tai, dar pe care poti sa-i folosesti, si daca intri in ei si nu-i inapoiezi in n zile (gen: 30) ai o dobanda de 30%.

 7. La genul asta de card se refereau cei de la Ziarul Financiar … implicit si eu. Practic iei un credit de la banca ….

  Cardul de debit este acel card ce permite efectuarea de plati sau retrageri de numerar in limita fondurilor proprii depuse in contul de card. Daca plata salariului lunar se face prin card, exista posibilitatea obtinerii unui credit in limita impusa de banca.

  Acest tip de card se numeste card cu overdraft sau descoperire de cont (credit pe card).

 8. Scuze atunci, greseala mea. Cand e, recunosc, nu e ca si cum trebuie sa am mereu dreptate. Noroc cu tine, altfel cine stie pe cati duceam in deruta! Esti #1 :))

  Cred ca am citit gresit si parea logic si cum credeam eu pentru ca, culmea, cardul pe care-mi intra mie salariul are descoperirea aia de cont, deci bani dati de banca sa-i folosesc eu daca vreau, si d-asta ziceam. Acum am inteles! 🙂

 9. Eu cand aud de banci si creditori nu ma gandesc decat la insipida aia din reclaa de la Provident care avea nevoie de bani pentru Craciun si de 3 saptamani pune tot pune acelasi glob in cutie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *