De ce era Minotaurul carnivor?

Povestea e cam așa:

Se spune că înainte de a deveni rege, Minos a cerut zeului grec Poseidon un semn pentru a-l asigura că el și nu fratele său era urmașul tronului cretan. Poseidon a fost de acord și i-a trimis un taur alb deosebit de frumos, cu condiția ca Minos să scrifice acel animal în cinstea zeului. Minos a fost atât de tare uimit de frumusețea taurului încât a hotărât să îl păstreze și a sacrificat în locul lui un altul, cu speranța că zeul nu va observa. Poseidon s-a mâniat și a făcut-o pe soția lui Minos, Pasiphae să își piardă mințile și să se îndrăgostească de taur.

Pasiphae a cerut ajutorul lui Dedal, care i-a construit o vacă de lemn, acoperită cu piele și goală în interior. Regina a intrat în această construcție și prin uniunea ei cu taurul alb a rezultat Asterius (cel strălucitor) sau Minotaurul.

Minotaurul avea trup uman și cap și coadă de taur. Pasiphae l-a alăptat și l-a îngrijit cât timp acesta a fost prunc, dar după ce a crescut a devenit feroce. După ce a primit sfat de la Oracolul din Delphi, Minos i-a poruncit lui Dedal să construiască un labirint gigantic în care să fie ținut monstrul. Labirintul se afla sub palatul lui Minos, în Knossos.

Între timp Androgeus, fiul lui Minos, este ucis de către atenieni, care erau invidioși pe victoriile acestuia obținute la Jocurile Panatenaice. Pentru a se răzbuna, Minos a declarat război Atenei și a obținut o strălucită victorie. Ca tribut, a cerut ca în fiecare an, câte șapte tineri atenieni și șapte fecioare să fie aruncați în Labirint și a-i lăsa să fie uciși și devorați de Minotaur.

Nu trebuia să fie ierbivor?

18 thoughts on “De ce era Minotaurul carnivor?

 1. Păi, iniţial era ierbivor, dar regele i-a cerut lui Dedal să-i dea o pastilă să devină carnivor, altfel pedeapsa dată atenienilor n-ar mai fi avut niciun haz… :))))))))

 2. [iar nu apar commenturile… scrisesem si aseara aici si m-a runcat pe o pagina alba, dar commentul nu a mai aparut]

  ziceam ca i-a venit apoi de hac Tezeu si asa nu a mai mancat pe nimeni 😛

 3. Păi dacă are doar descriere fizică de ce presupunem că era ierbivor?
  Doar datorită aspectului?
  Păi nu suntem noi rasişti?
  🙂

 4. Pai daca e partea de la brau in sus e taur, banuiesc ca nu avea canini ca sa fie carnivor ….

  Bine ca nu era invers chestia cu juma om juma taur .., sa vezi atunci cine era moartea femeilor! :))

 5. Tie iti plac femeile care au corp de taur? Mai ales niste parti specifice taurului …

  Bine, gusturile nu se discuta, dar chiar asa? 😀

 6. sacrificiul de sange sau moarte pentru o cauza este sau cel putin era nobil.

  marele legendar supersmecher minotaur nu putea sa rumege iarba. prea inofensibil.

 7. Dar eu sunt curios cum era el carnivor fara canini. Cum sfasia carnea? Plus ca era rumegator, deci moarte lenta … muca si mesteca in fata ta vreo 2 min. :))

 8. da da, si un corn in frunte si de fapt nu era minotaur, era unicorn! :))) nu avea saliva h2so4 ca altfel era specificat 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *