Hristos răstignit a doua oară

În anii 1910, Éliás Klimowicz, un ţăran din Bielorusia, porneşte în pelerinaj spre a-l întâlni pe „Preotul Minunat”, pentru ca, împreună cu acesta, prin rugăciuni, să salveze sătenii de un tâlhar renumit. În acest răstimp, tâlharul moare, iar evenimentul e interpretat de ţărani ca fiind un miracol. Şi cum, în acele vremuri, în zonă circulau mai multe „Maici” şi „Sfinţi Botezători”, Éliás va fi declarat şi el sfânt, sub numele de Profetul Ilia. Încetul cu încetul se răspândeşte vestea că Ilia ar fi însuşi Iisus Hristos, venit a doua oară pe Pământ, motiv pentru care câţiva săteni decid să-i dea „o mână de ajutor” şi pornesc la crucificarea Profetului, ca să se mântuiască împreună cu El.

Teatrul „Tamási Áron” din Sf. Gheorghe aduce în scenă această fabuloasă poveste vineri, 7 ianuarie, ora 19.00, spectacolul „Profetul Ilia” fiind montat de regizorul László Bocsárdi şi titrat în limba română.

Ziarul de Duminică

3 thoughts on “Hristos răstignit a doua oară

  1. asta imi aduce aminte de un documental de pe History Viasat in care filmau intro catedrala de crestini unde preotii traditional faceau acelasi lucru de sute de ani precum stramosii lor

    adica : adica ei credeau ca sunt oamenii lui Dzeu pe pamant si ca prin rugaciunile si cantarile lor, etc, ei lupta contra demoni si alunga spiritele raului ca sa mentina echilibrul pamantului si sa nu vina haosul :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *