Un nou semn zodiacal, Ophiuchus

Ce-i cu astronomii ăștia? Pe bune că nu mai înțeleg nimic, iar dacă vor să mă amețească complet, ar trebui să știe că au reușit! 😀

Nu doar că mi-a luat ceva vreme să mă acomodez cu ideea că Pluto nu mai este o planetă și că sistemul nostru solar s-a redus la 8 planete, acum îmi zic că nu mai sunt 12 zodii, ci 13. Cea nouă se numeste Ophiuchus sau Purtătorul de Şerpi şi cade în perioada 30 noiembrie – 18 decembrie, între zodia Scorpionului şi cea a Săgetătorului.

Să nu uităm nici de faptul că sub ochii noștri exista de ceva vreme o gaură neagră și nimeni n-o vedea. Asta până de curând. Nu, nu ma refer la gaura neagră de la Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale, ci la una din spațiu.

Oare ce mai urmează? Vezi că 2012 e pe bune și …

12 thoughts on “Un nou semn zodiacal, Ophiuchus

 1. hai bai, te credeam mai serios. Constelatia aia e noua…. de vreo cateva mii de ani.

  Astea sunt niste prostii. Oricum, ar trebui sa fie cel putin 21 de zodii :)).

  Majoritatea planetelor si asteroizilor trec cam prin vreo 15 pana la 21 de constelatii anual. Astea sunt vrajeli de adormit copii.

  Aia cu Pluton e cam vrajeala : adica ei i-au luat rangul de planeta pentru ca vezi doamne era prea mica si ca existau asteroizi mai mari decat Pluto, oarecum mai departe decat el. Tehnic vorbind, Pluto sta prin spatele lui Neptun & Uranus iar orbitele lor se pot intersecta. Pluto are chiar si luni si sateliti. Asta cu asteroid e mai mult o umflare in sange ca niste baieti sa se simta bine ca au descoperit si ei ceva.
  Probabil sunt niste tipi batrani, care nu au descoperit nimica in cautarea lor de visuri stiintifice si au zis sa treaca si ei in istorie.

 2. Pai cica e o chestie mai mare ca Pluto prin zona aia si ala are si sateliti si tot nu e planeta. In fine, nici nu conteaza.

  Asta cu zodiile chiar e de rasul curcilor. Bine, nu si pentru prostii care cred, dar acum serios, orice zodie as citi mi s-ar parea ca mi se potriveste pentru ca au tot felul de chestii generale in ele.

  O magarie din care multi sarlatani castiga bani si stai sa vezi acum nebunie cu noua zodie. Btw, stiai ca din 2009 se stia de ea?

  poftim: http://rah.posterous.com/new-zodiac-sign-2012

 3. da’ nu inteleg care e treaba cu 2012, cuvantul asta cheie care deschide toate mintile :))

  naiba, a mai fost sfarsitul lumii inainte de 2000, a mai fost si cand s-a vazut cometa halley, la inceputul s 20, s.a.m.d. :-j

  acum parca e la moda asta cu eclipsa.

 4. Cine a scornit-o pe asta!? Americanii? Ei nu au al 13-lea etaj, de superstitiosi ce sunt, si crezi ca e adevarata faza cu a 13-a zodie? 😀

 5. Ancient Persians believed the twelve constellations in the Zodiac controlled the months of the year, and each ruled the earth for a thousand years at the end of which the sky and earth collapsed in chaos. Therefore, the thirteenth is identified with chaos and the reason Persians leave their houses to avoid bad luck on the thirteenth day of the Persian Calendar, a tradition called Sizdah Bedar.

  On Friday 13 October 1307, the Knights Templar were ordered to be arrested by Philip IV of France. The theory has been suggested, in the book Born in Blood: The Lost Secrets of Freemasonry by John J. Robinson, that the Templars went underground among masons in England and later developed into Freemasons. Because most of the founding fathers of the United States of America were Freemasons, it is possible the memory of the terror of that day is preserved in the Friday the 13th.

 6. Da, ei nu am al 13 lea etaj. Vine 12, dupa o gaura in cladire si poi direct 14 si mai sus. Tu te auzi ce zici?

  Mie nu-mi pasa daca e adevarat, oricum nu cred in ele! 🙂

 7. da da…au o gaură și de la etajul 14 în sus cladirea plutește! ești foarte smart, n-am ce zice :)) Unele clădiri chiar nu au etajul 13 (consideră-l pur și simplu un număr, nu o parte din construcție) în Sua, așa cum unele cladiri nu au etajul 4 în Japonia. 😀 și la ei tot o superstiție, cică „patru” sună a „moarte” în mandarină parcă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *