O mie nouă sute optzeci și patru

de George Orwell

Azi am primit-o cadou. Nu auzisem de ea până acum, deci nu știu nimic, dar, sincer să fiu, nici n-am cautat info pe net. O s-o citesc azi – mâine și gata.

Titlul e promițător. Formatul cărții e decent sau … poate ușor prea îngust. 380 pagini ce cred că le voi parcurge ușor. Ar cam trebui să fie așa că vin după o pauză de la lectură de 3 săptămâni. D-asta nici nu fac nazuri în privința ei. Ce-o fi, o fi, dar dacă este o capodoperă, așa cum zic 4 tipi pe coperta spate, e bine.

8 thoughts on “O mie nouă sute optzeci și patru

 1. Este o carte exceptionala!

  E lina si poate fada pe inceput, insa in esenta e dura si crunta si totul ti se va parea mai sumbru cu cat vei incepe sa observi incredibil de multe asemanari, printre randuri ivite sau nu, cu societatea noastra actuala.

  E o carte pe care as recomanda-o oricand. M-a marcat o vreme dupa ce am citit-o, dar nu regret, este o lectura obligatorie pentru vremurile pe care le traim.

  Am incredere ca iti va placea.
  Gandeste-te numai ce inseamna ca imaginatia monstruoasa (sau poate mai mult de atat) a lui Orwell din anii ’50 sa fie acum o realitate actuala si din ce in ce mai palpabila…

 2. Adica tu pana la varsta asta nici macar n-ai auzit de 1984? Pai eu am vazut si filmul si documentarul de pe Discovery… Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu, ca n-ai dat-o inca cu Adevarul!

 3. O carte extraordinara. Extraordinar de cutremuratoare, mai ales ca parca incepem sa ne indreptam catre acele vremuri tulburi. Sa fie o previziune aceasta carte?
  Vei decide singur!

 4. auzi, tu vezi cumva otv?

  ps : nu stiu daca comentariul anterior e in moderare, sau mi-a jucat browserul vreo fenta.

  am tot auzit de cartea asta. buna ziua biblioteca publica, la revedere nu o aveti aici. am impresia ca am vazut filmul.
  nu e nimica nou. oricum nu trebuie sa citesti astea in carti. au fost regimuri dictatoriale, si inca mai sunt. bine, mascate, dar exista.

 5. cu mine vorbeai? pt ca vad ca ai raspuns la commentul meu. in cazul in care raspunsul este af, atunci la otv se uita familia ta! pt ca eu am citi cartea cand dadeam pt facultate, acum ceva ani buni. si nu, nu era vorba de Spiru Haret! 😀 . si daca doar ai auzit de cartea asta, poate pui mana si-o si citesti. ca s-o interpretezi tu singurel, nu sa asimilezi interpretarile altora! ta-da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *