Despre BRD-Net

După 1.5 ani de când am card la BRD, uite că am zis să-mi activez internet banking-ul.

De ce tocmai acum? Păi cardul pe care primesc salariul e unul special. Adică e făcut printr-o convenție între angajatorul meu, recte Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului*, și BRD, iar eu beneficiez de niște super facilități gen: interogare sold fără număr free, la retragere numerar nu am comisioane & stuff și nu știu dacă taxa anuală pentru adimistrarea contului este mai mică decât la alte persoane, dar bănuiesc că da. Deci, când vroiam să văd câți bani am, nu mă durea să bag cardul într-un bancomat, oricum toata ziua sunt pe afară …

Acum, mai am niște plăți de făcut și vreau să le fac seara de la mine din pat. Bun, BRD-Net nu mă ajută și o să dezvolt imediat de ce.

Când foloseam e-BCR eram chiar încântat. Ok, trebuia să butonez puțin jucăria de la ei, token-ul, dar cel puțin site-ul arăta decent și puteam face orice tranzacție direct de pe site. Mai mult, îmi arăta totul … de la 0.1 ron comision pentru verificare sold la cumpărăturile făcute prin magazine. Apărea pe site la câteva minute după trecerea cardului prin cititorul din magazine sau benzinărie.

Am fost la BRD, am semnat hârtii, mi-au cerut adresa de e-mail. În mod normal e 1 – 2 $/lună dreptul de folosire al internet banking-ului, dar la mine și asta e gratis. Super!

Userul l-am primis pe o hârtie, iar parola prin mail la nici 4 ore. Am zis super, dar relația noastră virtuală a început cu stângul. Încercam să mă loghez și nu mergea. Am bănuit că nu se aliniaseră planetele la ei, dar de ce mai trimiți mailul dacă știi că sistemului îi ia ceva să recunoască userul și parola!?

Dimineață a mers, am schimbat parola și surpriză! Nu pot vedea istoricul cardului meu. Merge de când ai activat opțiunea, nu de când ai cardul. Ce-i cu prostia asta? Normal, nu-mi arată nimic.

Marea surpriză a venit atunci când doamna de la BRD mi-a zis cu un mare zâmbet pe buze că pentru a trimite bani din contul meu spre alte conturi, întâi trebuie să trec pe la ei cu IBAN-ul ca să-l introducă în absolut sau au zis in sistem!?, în fine, nu contează, ideea e că nu pot trimite bani nimănui de pe net. Păi dacă mă tot duc la bancă, de ce să nu mă duc la banca unde are respectivul contul și să-i depun direct? Oricum o să stau la aceeași lungă coadă & shit.

Bun, e gratis, știu, dar nici foarte mult nu mă ajută. Poate doar să văd dacă au intrat banii sau nu. A, și site-ul nu poate fi accesat fără www, tremuie musai www.brd-net.ro.

*Nu Funeriu este șeful meu, că nu-i ministerul lui adus de acasă, el este doar un administrator.

11 thoughts on “Despre BRD-Net

  1. Merge numai sa faci transferuri intre conturile propri. Dar, nah, suntem abia in 2011, inceputul erei tranzactiilor pe internet. Tin minte ca in urma cu 3-4 ani am vrut sa-mi fac cad cu care sa platesc pe net niste domenii. Pai la BRD nici n-au vrut sa auda. Ca nu e sigur, ca ei nu raspund de nimic, ca etc, etc. Pana la urma mi-am facut la Banca Transilvania.

  2. si bine ai facut! mi se par limitati in gandire … cine n-are ce face decat sa mute bani dintr-un cont propriu BRD in altu? normal ca vreau si catre alte banci & stuff … n-ai cu cine!

    eu cu BCR nu aveam probleme, dar si despre Transilvania aud doar lucruri bune.

  3. nu vreau sa fac reclama, dar cred ca cel mai ok sistem de Internet Banking de la noi este cel oferit de ING (pe care il folosesc de vreo 3 ani )

  4. nu e reclama, doar nu suntem la televiziuni din alea cretine gen Antena 2! da, ING e chiar misto si stiu asta pentru ca cineva din familia mea foloseste. ce nu-mi place e chestia de-ti da pin-ul pentru ca seamana cu o trusa de machiaj pt fete!

  5. bre’, ori sunt eu chior, ori de la postul asta si celalalt cu brd au disparut posturi, ce naiba, te-ai vandut bancii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *