From Egypt with love!

Mie-mi place ce fac egiptenii de câteva zile.

Din modul haotic în care se comportă revoluționarii, eu am înțeles că nu Barack se ocupă de alungarea lui Mubarak. Bine, nu pot fi sigur, dar mă gândesc că dacă era ceva plănuit, trebuia să se ridice cineva din mijlocul mulțimii până acum. O marionetă care să se propună președinte. Plus că nimeni dintre cei din etalonul doi nu se face auzit, deci nu există un scenariu, zic.

Și tot fac comparație cu ce a fost la noi și îmi amintesc că nici nu ieșiseră doi în stradă că Iliescu & co erau deja călare pe revoluție. Restul e istorie, right? Amintesc doar că etalonul doi a pus monopol pe putere, iar asta se vede și azi la 20 de ani. Iliescu, Roman, Stolojan, Băsescu … ce să mai, toți!

Mă uit acum la tv și văd că protestarii au început să se bată între ei. A3 spune că ar fi cei pro și contra Mubarak. Mulțimea pare a fi împărțită în două pe modelul Moise și Marea Roșie. Care-i treaba?

Deși-i apreciez, asta n-o înțeleg. Corect, nu știu cât de dictator era președintele și cât au stat în frig oamenii sau la câte cozi încă de la răsărit, dar ce-i în capul ălora care acceptă ca el să-și ducă mandatul la capăt? Păi ori vor capul lui Moțoc, ori ba? Mie mi se pare a fi sex de despărțire. N-are nici un rost, dar îl accepți. Ce dacă nu-i plăcut și e o pierdere de timp, lasă!

A, super mi s-a părut să-i văd pe ăia bătându-se de pe cămile. Băi nene, zici că mă uitam la filme cu buget redus.

Pe de altă parte, Mubarak mi se pare un fătălău. Cum să cedezi pentru că 1 mil. de flămânzi țipă? Păi eu dacă eram un tiran, unu nu sufla. Bocancii armatei direct pe grumazul lor.

Cred că-s crăcănați de râs cei din Cuba, Venezuela, Iran, Coreea de N, China, Rusia & SUA. Păi să permită ei așa ceva? Ce glumă bună! Să vezi ce mișto se va face de el la următoarea adunate ONU.

18 thoughts on “From Egypt with love!

 1. nimic, dar imi place atitudinea lui Mahmoud Ahmadinejad si cred ca daca asta ar fi inceput in Iran, fix asta ar fi fost expresia lui. si la 20 min se termina totul. 🙂

 2. Te dai analist politic monsieur? Cand vei fi ”matale” dictator să-mi spui, să nu cumva să calc prin țărișoara ta….ca cine știe ce pățesc dacă mă iau de tătucu:))

 3. CUM, PUTEREA ESTE A POPORULUI ! NUMAI SI NUMAI A POPORULUI !

  TRAIASCA REPUBLICA SOCIALISTA PUERAVA.

  😀

 4. @ Alice: Am un post la Ministerul Turismului, te intereseaza? 😀

  @ Criticarul: Republica Socialista? Sper ca glumesti! Autoritarism radical, pentru ca esenta autoritarismului consta in faptul ca puterea nu este disputata.

 5. Si lui Ceasca cine i-a disputat puterea? 😀

  O, traiasca marele Lord, Stapan Puerava ! Oglinda Domnului pe pamant ! Lumina cerurilor! :))

  pt mine n-ai posturi 🙁 :))

 6. :)) Radem noi radem, dar sincer n-as vrea sa fiu in pielea unora de-acolo. Arata chiar unii romani care-au venit sa stea in tara, pana se mai calmeaza spiritele. Iar despre Mubarak, el prea vrea sa fie tiran democrat. Ce mai conteaza ca cele doua se bat cap in cap? Face el sa mearga. Cel putin 30 ani a mers.

 7. Nu doar el, ci si evreii. Ei sunt cei ce au insistat pe langa Barack sa-l sustina, dar a venit prea tarziu pozitia americana, plus ca bulgarele o luase la vale. Hai sa-ti arat o poza amuzanta

 8. Eu zic ca are zilele numarate,a pierdut controlul.Daca zici sa puna tancurile pe ei,din ce stiu sunt soldati in termen,nu profesionisti.Asa ca daca ai fi soldat egiptean ai trage in fratele tau sau tatal tau?

 9. Da! Avand in vedere ca daca as fi soldat nu m-ar duce mintea prea mult, as fi indoctrinat sa respect orinele superiorilor in detrimentul constiintei, plus ca familia mea ar duce-o bine. In asa momente nu mai gandesti lucid, te lasi dus de val. Fix cum sunt suporterii pe studion. Multimea nu gandeste. Pai daca ar fi dupa bun-simt, logica si inteligenta, n-ar mai avea loc razboaie in lumea asta. Toti ar zice „Ce rost are sa lupt pt ala ca as avrea el? Ce treaba am eu sau familia mea cu cel pe care-l cosidera niste oameni inamic?”

  Daca ar fi asa usor, nu s-ar mai fi dus americanii in Irak. Ce treaba aveau ei cu democatia & shit? Plus ca am citit pe wikipedia ca soldatii de acolo sunt profesionisti ca si cei de la noi. Adica au contract de munca nu-s in termen cum erau si la noi pana prin 2004.

 10. Pana la urma nu stiti decat sa faceti panarama, nu analiza! Nu am citit nicaieri p-aici de ElBaradei, marioneta care o sa conduca Egiptul!

 11. ElBaradei has family living in Amsterdam, Netherlands.

  ElBaradei speaks Arabic, English, French and German.

  nu suna rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *