Operațiunea Gâsca sălbatică!

Venise odată șeful mare de la București. Dar ăla mare căruia îi place să se audă vorbind și care face să pară ziua așa de lungă de zici că-i zi de post.

Și bucureșteanul, ca toți locuitorii urbani, avea o obsesie pentru lucrurile bio și naturale și fără E-uri. Nu doar atât, dar se dădea și expert în diferite delicatese oferite de Mama Natură.

Bun, și știind că cineva are soțul șef la … îmi scapă cum îi zice, treaba e că se ocupa de vânătoare pe zona respectivă … tot spunea că la prânz ar vrea ceva natural, nu să mergem la restaurant să mâncăm o friptură de porc tare ca o talpă de bocanc.

– Dragă, eu niciodată nu am mâncat gâscă sălbatică!

Până la urmă ok, doar e șefu. Își sună tipa soțul și ăsta îi spune că o căprioară sau un mistreț găsește, dar nu-i sezonul la gâscă. Nu că asta era problema, ci că înaripatele nu erau prin zonă, dar a liniștit-o că rezolvă el.

Au mâncat toți gâscă salbatică la cuptor cu varză, ba și ciorbă, ba și rumenă lângă mămăligă cu mujdei.

Toată lumea dădea din fălci la modul sălbatic, mai ales că șeful tot lăuda pasărea:

– Fibroasă! Se vede diferența … ăstea zboară, depun efort … asta înseamnă să mănânci sănătos, nu toate mizeriile din magazine sau păsări de curte ce cotrobăie prin gunoaie.

Din când în când mai dădea peste alice și parcă mai cu poftă mânca din gâsca salbatică. Mai are rost să zic că se consuma vin la modul barbar?

În fine, vine șoferul, îl ia și-l duce la București, dar și cu o gâscă sălbatică la pachet să o gătească el și se bucure și prietenii lui la fel de importanți.

Și rămâne lume, iar toți erau curioși cum de a găsit gâștele. Nimeni nu aștepta altceva decât o poveste vânătorească plină de evenimente … dar nu! Omul după ce a primit telefonul, a aruncat niște boabe de porumb prin curte și și-a împușcat toate gâștele pe care le avea, vreo 6. Plus o găină care s-a pus în fața puștii.

S-a râs la modul grav pentru că toți aveau în fața ochilor imaginea șefului care lăuda pasărea sălbatică. Plină de fibre, ă?

2 thoughts on “Operațiunea Gâsca sălbatică!

  1. Genial 😀 . Pur si simplu superb. Ce face snobismul din om; nu ca romanu n-ar sti sa faca sa fie bine pana la urma… Iar asta e dovada perfecta in privinta asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *