Unde nu-i cap, vai de picioare!

Ieri, după o discuţie între antrenorul Bruno Labbadia, managerul Fredi Bobic şi Ciprian Marica, VfB l-a exclus din lot pe român.

Cei ce nu-s pasionați de fotbal vor crede că iar au nemții ceva cu românii (vezi aderarea la spațiul Schengen) și săracul Marica e doar o victimă. Da de unde!? Eu în locul lor scăpam de el acum mult timp și chiar nu înțeleg ce a fost în capul lor de l-au ținut atât.

Să explic:

În 2007,  Marica a fost cumpărat de Stuttgart, iar în contul celor de la Şahtior au intrat 8 milioane de euro. Și era firesc să dea atât pentru că pe hârtie totul suna perfect: Vârf pursânge, fizic de invidiat, tehnică în regim de viteză.

Bun, fotbalistul semnat un contract pe 5 ani cu un salariul anual net de 2 milioane de euro.

Ce nimeni nu a luat în considerare a fost faptul că Ciprian Marica are un caracter de român tipic. Nu dezvolt, dar amintesc doar de Zicu, Mutu, Mitea, Lobonț & co. Au dat de bani, au lăsat fotbalul pe plan secund și făceau pe playboii naționali.

Ce a făcut Ciprian Marica la VfB Stutgart de banii ăia?

Sezonul 2007-2008
Meciuri jucate : 35
Goluri marcate: 3

Sezonul 2008-2009
Meciuri jucate: 37
Goluri marcate: 7

Sezonul 2009-2010
Meciuri jucate: 31
Goluri marcate: 10

Sezonul 2010-2011
Meciuri jucate: 20
Goluri marcate: 6

În trei ani jumate și după 7 milioane de euro cheltuiți doar pe salariu, atacantul a dat 26 de goluri.  Cam câte a dat bătrânul Danciulescu într-un campionat acum 2 ani la Dinamo.

Și nu doar că e un jucător slab, dar precum capra râioasă care stă cu coada ridicată, s-a trezit el să-și critice antrenorul. Da măi frate, fix el! Finalul mi se pare unul firesc. Așa apucături nu li se permit vedetelor internaționale, ce-a fost în capul lui? Pământ de flori, ofc!

Plânge acum GSP-ul că a rămas Răzvan Lucescu fără atacant la națională pentru meciul de peste 3 săptămâni. Sper să nu greșesc, dar Marica și fără să exclus din lot nu juca, el frecând banca de rezerve (iar asta în cel mai bun caz), deci de ce supărarea?

Adică sunt serioase grijile că totuși ne obișnuisem cu golurile lui Marica și acum ce ne facem!? Nimic, oricum suntem cei mai proști din curtea școlii!

Pfff, băi jurnaliști sportivi fără pic de minte, dacă era un jucător genial precum Alberto Tarantini, înțelegeam, dar asa?

Alberto Tarantini este un jucător argentinian ce a câștigat World Cup-ul din `78 de unul singur și fără a fi legitimat la un club.

Corect, și el s-a certat cu clubul său (Boca) și a fost dat afară, ba mai mult, cei de la Boca au vorbit cu toate cluburile și nimeni nu l-a mai legitimat, iar asta cu câteva luni bune înainte de World Cup, dar având valoare și după niște meciuri fantastice, a fost cumpărat pe 295.000£ de Birmingham City.

Da, sigur că și al nostru poate face fix la fel … not!

4 thoughts on “Unde nu-i cap, vai de picioare!

  1. Buna statistica pe cele 4 sezoane.A inscris foarte putin pentru un atacant si din ce stiu,pentru ca pariez ,in Germania se marcheaza mult fata de alte campionate…

  2. Nu stiu care e media de goluri pe campionat la ei, dar in primul sezon a avut 1 gol/11 meciuri jucate. Doar mie mi se pare putin? In cel mai bun sezon a avut 1 gol/3 meciuri. Pana si Kapetanos de la Steaua a dat mai multe. 😛

    Pai daca nu atacantul sa dea goluri, atunci pe cine sa te bazezi. Iar legat de nationala … nu am cautat pe net, dar stiu doar de un gol recent si cam atat in ultimii ani.

    Are 25 de ani, dar o sa moara speranta.

  3. Sunt juniori la Rapid ,cel putin unul il cunosc bine,cu niste figuri de mari fotbalisti si inca nu au jucat la echipa mare.Asa e romanul ,arogant si cam atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *