Tobacco companies are lying!

The federal government wants tobacco companies to admit they lied about the addictiveness of nicotine and the benefits of light cigarettes – in print, and pretty explicitly.

We falsely marketed low tar and light cigarettes as less harmful than regular cigarettes to keep people smoking and sustain our profits. We knew that many smokers switch to low tar and light cigarettes rather than quitting because they believe low tar and lights are less harmful. They are NOT.

The tobacco companies, which argue the proposals go beyond factual and scientific information, plan to suggest their own versions for the judge to consider.

sursa: The New York Times

17 thoughts on “Tobacco companies are lying!

 1. Daaa..si Coca -Cola Light are mai putin zahar! Vai ce bine, ce bine! ha ha ha! ce ratardati suntem! creieri nu avem sa gandim . ha ha ha! (si acum imagineaza-ti-l pe Mircea Bdea cu bate din palme si se uita crucis cand ii interpreteaza pe homo stupidus!)

  asa si cu tigarile! Marea majoritate a oamenilor sunt prosti de boncane!!!! cateodata imi este sila de prostia pe care o vad in jur! dar in Romania s-a inradacinat cel mai tare prostia! pacat ca nu doare! Doamne iarta-ma, dar tare as vrea sa doara!!!

  de ce va mirati? in graba de zi cu zi, va mai amintiti sa mai traiti? sa mai ganditi? sa mai iubiti? (MACAR APROAPELE- MACAR FAMILIA SI PRIETENII SI URBEA VOASTRA!)

  cred ca e timpul sa ma destresez! 🙂

 2. ba’, treaba cu tigarile e asa.

  idea e ca astia au spus ca daca tigarea e mai mica, mai subtire mai etc, e mai putin nociva decat una normala. ceea ce tehnic este corect.

  problema e ca tu daca esti obisnuit sa fumezi 2 mg de nicotina zilnic, iara tu fumai 2 tigari cu 1 mg de nicotina fiecare, vei fuma 4 tigari light de 0.5 mg nicotina fiecare ca sa compensezi.

  idea e sa produci mai putin pentru a vinde mai mult practic.

  daca tu fumai un pachet ‘normal’ de tutun intro saptamana la pretul de X lei, vei fuma 2 pachete light intro saptamana la pretul de 2X lei. 😉

 3. „Daaa..si Coca -Cola Light are mai putin zahar!”

  Cola-light nu contine zahar. Contine aspartam. Aspartamul precum compania producatoare sunt detinute de Monsanto, o firma care ne-a tras-o la toti sub centura cu mancare modificata genetic. Aspartamul este o substanta chimica care te pacaleste ca e zahar, dar nu e. Din ea nu se produce glucoza, ci se descompune in aminoacizi.

  „asa si cu tigarile! Marea majoritate a oamenilor sunt prosti de boncane!!!! cateodata imi este sila de prostia pe care o vad in jur! dar in Romania s-a inradacinat cel mai tare prostia! pacat ca nu doare!”

  Era vorba de SUA, articolul este citat din NY Times.

 4. Si eu care „credeam” ca de fapt Coca-Cola Zero e cea cu aspartan! Si cea Liht cu mai putin zahar… my mistake! 😀

  Am zis light, nu zero! Light inseamna cu mai putin. Mai putin ce? Mai putin zahar!
  Sero inseamna ce? Zero zahar, deci aspartan!. Mda, cred ca ai citi printre randuri, ca de obicei, dommnule critic!
  O srsly? Yeah, seriously!!!

 5. nu exista deosebire intre intre zero si light, cred ca e doar rebranding. :-??

  in teorie, light e fara zahar iar zero e fara calorii. problema e ca fara zahar… nu se produc calorii iar fara calorii inseamna ca nu are ce zahar sa arda, e o contradictie, nu ar exista diferenta, ma rog. Light are 1.3 calorii si 0.5 calorii, potrivit ambalajele din UK.

  ei stiu ce pun in ele, intradevar e o mica diferenta de gust intre light si zero.

 6. l-am luat ironic, pana cand am citit

  „Doamne iarta-ma, dar tare as vrea sa doara!!!

  de ce va mirati? in graba de zi cu zi, va mai amintiti sa mai traiti? sa mai ganditi? sa mai iubiti? (MACAR APROAPELE- MACAR FAMILIA SI PRIETENII SI URBEA VOASTRA!)”

  deci am luat totul ca literal 😀

  scuzele mele, doamna.

 7. Ce multe chestii am aflat multumita voua. Hai mersi! 😉

  Deci Cola Zero si Light nu … oricum nu eram un mare fan.

 8. Pt critic: light ar trebui sa insemne logic cu mai putin zahar. Insa cum nu sunt bautoare de cola de data asta ai avut dreptate. Am verificat etichetele celor doua tipuri de cola: light si zero, si ambele contin aspartam. Eu ma asteptam ca light sa contina mai putin…zahar, din moment ce cola obisnuita este cu zahar- prin deductie logica light ar fi insemnat cu mai putin zahar. Insa ce este logic in marketing. Cred ca i-au pus denumirea de light mai mult pt a atrage fetele care tin la silueta… ha! ha! ha! probabil ca daca ar tine la silueta nu ar mai bea cola (si nu numai)!! deloc!

 9. sau ar bea Cola, dar nu in cantitati industriale, plus ar mai renunta la ceafa de porc si dulciuri in exces. 🙂

 10. nu numai ca au aspartam, ci sunt si identice in ingrediente.

  mda, original in sua ii spunea diet coca-cola. dupaia a venit zero. era o competitie cola-pepsi.

  „plus ar mai renunta la ceafa de purc si dulciuri in exces. ”

  😆

 11. eu ma gandeam cu ceafa de porc la a lor, nu a barbatilor 🙁

  >:)

  stiam ca nu era ceva de mancare sigur 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *