Ce produce Facebook de costă atât?

Valoarea totală a Facebook este estimată la 65 de miliarde de dolari, cu 30% peste valoarea din ianuarie, iar asta pentru că produce sute de milioane din AdSens!? Poate nu-i cea mai reușită glumă, dar ca și în cazul Twitter, din ce trăiesc giganții? 

Dacă totul se rezuma la o sumă virtuală, nici că interesa pe cineva, dar diverse firme de investiții cumpără acțiuni pe zeci de milioane. Din ce și cum își vor recupera banii? Spre exemplu General Atlantic va cumpăra aproximativ 2,5 milioane de acţiuni Facebook de la foşti angajaţi ai site-ului desocializare, reprezentând o participaţie de 0,1%.

Nu înțeleg și pace!

9 thoughts on “Ce produce Facebook de costă atât?

  1. Dar ce reclama? 3 bannere amarate? Sa fim seriosi, nu din asa ceva traieste un site gigant si nu ajungi sa valoreze 65 miliarde de dolari.

  2. valoarea e hipotetică, potenţial economic, acţiuni, speculaţii….

    E felul SUA tâmpit de a face negoţ de 100 ani încoace…

    potrivit ei înşişi, ‘potential advertising to more tan 500 milion customers’. la caţeva zece de dolari reclama/per nr clickuri, uite valoarea de 65 mld.

  3. Nu dau toti click, iar pe click e 0.01 – 0.05$, deci nimic. Tu pe cate reclame de acolo ai dat click? Vezi ce vreau sa zic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *