Dacă benzina are, de ce n-ar avea și Coca Cola? Aud!?

click pentru mărire

Din moment ce benzina este carburantul celor mai multe autovehicule, iar Coca Cola al celor mai mulți oameni, era firesc ca domnul deputatul PDL Petru Călian să propună accizarea băuturilor răcoritoare carbogazoase sau necarbogazoase cu conţinut de zahăr sau îndulcitori.

Plus că este și o foarte mare sete foame de bani în perioada asta și așa de mulți la guvernare …

O astfel de acciză medie de circa 0,90 de euro pe hectolitru ar duce la înregistrarea unor venituri suplimentare la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă un plus la PIB de1,2%, raportat la consumul actual de astfel de băuturi. Propunerea am discutat-o cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi i-am transmis un mesaj pe acest subiect şi premierului Emil Boc.

Deputatul PDL a mai precizat că pentru introducerea accizei pe aceste băuturi răcoritoare, Guvernul ar trebui să modifice Codul Fiscal, iar dacă nu o va face, el va depune o iniţiativă legislativă în acest sens. Bravo!

10 thoughts on “Dacă benzina are, de ce n-ar avea și Coca Cola? Aud!?

  1. Eu ti-am mai spus, cauta pe YouTube „Sugar: The Bitter Truth” – are o ora si jumatate, dar merita.

  2. zilele trecute citeam pe undeva cum că libia produce doar 2% din petrolul pe glob, iara in anumite tari europene limita de viteza a scazut cu 10. devin conspirationist 😆

  3. Daca ma gandesc ca a ajuns la fel de sanatos sa bei Coca Cola sau benzina atunci de ce nu … sa tot fie taxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *