Invent the reinvented!

Azi, miercuri, e ziua când încep munca la ora 10 și nu știu cum Dumnezeu se  face că aproape mereu întârzii. În restul zilelor încep la 8, dar am timp să fac un duș, să fiu atent la detalii, tot tot, dar miercuri nu, asta deși mă trezesc la aceeași oră. Unde dispar cele două ore nu știu, e o ciudățenie, dar oricum nu-mi mai bat capul că e inutil.

Și stând azi sub duș mă gândeam că ar fi super să pot călători în timp, preferabil în Evul Mediu, și să-i impresionez pe cei de atunci, adică să par un geniu. Se aștepta cineva la altceva din partea mea?

Faza e că visând cu ochii aproape deschiși și mustăcind de bucurie, am realizat că eu nu știu ce aș putea inventa să-i dau gata pe oamenii simpli. Și mă gândeam la chestii și am realizat că toate mă depășesc dpdv tehnologic. Nici măcar un amărât de chibrit nu aș fi în stare să fac. Și am luat la rând, în minte, tot ce am prin casă și nimic. Maxim aș putea inventa periuța de dinți și vreo duzină de melodii, atât.

Nu tu bec, nu tu brichetă, nu electricitate sau generator la care să atașez o eoliană din aia, nu motor cu aburi, geamuri termopan, culoarea turcoaz, ceas mecanic, coca-cola …

A, aș putea face desfăcătorul de dopuri la sticlele de bere, dar cum nu ar fi sticle, sigur aș fi considerat eretic și ars pe rug.

Îmi e frică să vă întreb pe voi ce ați inventa că atunci chiar m-aș simți inutil și că am trăit degeaba.

25 thoughts on “Invent the reinvented!

 1. As fi inventat un fel de boiler din cupru, situat undeva pe acoperis, inconjurat de o „fustita” de bronz orientata oblic de la baza in sus pentrua capta razele solare. si ar fi facut dus oamenii cu apa calda. uncapat de dus ar fi foarte uor de realizat variatarotunda cu mult gauri mici, iar in loc de robinet, undeva pe teava mi s de palarie, un fel de cep cu gura la mijlo precum cel de butoi.

 2. nu, dar a avut suport militar, iar asta pentru ca era prof univ & stuff. tu ai fi un tanar venit din viitor si in haine bizare. vrajitoare scrie pe fruntea ta. 😀

  plus ca nu a facut o religie noua, a reformat putin catolicismul!

 3. As mai fi inventat un fel de numar de „magie” pe vremea aceea. As construi o camera ob scura din lemn (un fel de cutie). Pentru a evita mici fante de lumina, la imbinari as fi folosit piele -nu a mea :), astfel incat inauntru sa fie perfect intuneric.

  Apoi undeva in mijlocul uneia dintre fatade, as taia un mic cerc rotund, prin care sa patrunda lumina. Pe peretele opus, pe interior, as atarna un cearceaf. Astfel, atunci cand as elibera fanta pentru a intra lumina in camera, pe cearceaf va fi aparut imaginea din natura (proiectata cu susul in jos ce-i drept), insa efectul ar fi fost cel scontat.

  Apoi cu niste pipi as putea creea un lichid in care as impregna cearceaful. Imaginea proiectata astfel pe cearceaful ud, sub influenta caldurii solare proiectate prin fanta, dupa mai multe ore, ar imprima cel putin vag imaginea pe cearceaf.; un fel de aparat rudimentar de fotografiat.

 4. Puteti sa construiti si voi asa ceva si sa va convingeti. Pipi-ul contine mult amoniac, de aceea l-as folosi pe post de fixator de imagine. 😉

 5. dar nu e suficient o gaura ca sa proiectele o imagine, ai nevoie si de o sticla care e curbata sau ceva … altfel intra lumina si atat. 🙂

 6. Natura este perfectiunea. iar tot ce s-a inventat vreodata este „furat” din natura. Stii de ex costumul acela cu material inter-membre (intre mana si picior si intre picior si picior)? cine l-a creeat s-a inspirat tot din natura. Exista un mic animalut numit soarecele zburator care exat asa arata!

  iar camera obscura este o replica a ochiului uman. Natura este perfectiunea- deci IUBITI NATURA!

 7. Dar urina este foarte utila! de ex putem uda plantele cu ea (diluata – cam 200 ml la 1 L), de ce s-o aruncam. este un fertizlizator destul de bun. Insa trebuie folosita proaspata, pt ca daca o lasi sa stea amoniacul incepe sa miroasa f puternic si neplacut, si isi pierde si mineralele.

  conditia este sa uzi la radacina, nu si pe frunze, si sa nu o folosesti de fiecare data cand uzi plantele (nici fertilizatorii chimici nu-i folosesti la fiecare udare, nu?)

  dar poate fi folosita si ca erbicid, nediluata, si de preferat cand soarele arde mai tare.

 8. Stii cam multe despre pipi, prea multe pentru gustul meu, ca sa zic asa :)) … hei, nu cumva esti prietena cu Bivolaru? hahaha :))

 9. Ionut, daca ai vrea sa fii inventator in Evul mediu ai putea inventa sapunul si deodorantul. 😆

 10. de parca as sti cu … dar sapunul din grasime de porc exista, iar deodorantul nu as sti cum sa-l fac 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *