Am înviat?

Lumea e în criză. Oamenii rămân fără serviciu. Se estimează că, până în 2020, depresia va deveni cea mai obișnuită boală în lumea dezvoltată. Sângele milioanelor de copii avortați ne îneacă. Într-o lume în care manipularea maselor a devenit o simplă joacă mediatică, pentru a reuși să devenim oameni ne trebuie o mână de ajutor from above.

Ne naștem, ne uităm în jur și descoperim o mie de explicații ale lumii. Mulți filosofi și oameni de știință au încercat să găsească un răspuns la marile întrebări ale omului, dar n-au ajuns la un consens. Nici un muritor nu poate afla taina lumii, deoarece toți trăim „in the system”. Nimeni nu poate avea o viziune totală asupra cosmosului din afara lui pentru a ne spune despre ce e vorba. O singură persoană a putut să ne spună ce e viața, pentru că o singură persoană a venit „from outside the system”: Iisus Hristos, a doua persoană a Sfintei Treimi. El fiind Creatorul lumii și al omului, este Cel mai în măsură să ne dea și instrucțiunile de folosire pentru viață.

Cei care încă se mai îndoiesc de existența lui Dumnezeu pot medita la întrebarea următoare: dacă nu a existat Cineva dintotdeauna, cum se face că la un moment dat a apărut existența? Căci să fim realiști, prieteni: din nimic nu poate apărea decât nimic.

Biserica este cu totul altceva decât ceea ce credem majoritatea dintre noi. Taina Bisericii este taina iubirii, a unei iubiri mai presus de orice imaginație, a iubirii Preasfintei Treimi. Asadar, we warmly invite you to join the heavenly „social network” of Jesus Christ and His friends: the wonder-working saints.

Dumnezeu e Atotputernic, dar este și total neputincios în fața libertății noastre de a alege să trăim bucuria unei vieți aproape de EL sau să traim just sleepwalking through life!

Pentru unii, toate acestea sunt un basm frumos! Pentru alții însă, care nu se lasă duși de valurile politically correct ale iepurașului de Paști, evenimentul istoric al Învierii are o valoare existențială.

Cu această mângâiere în suflete, milioane de creștini – în timpul persecuțiilor mai vechi și mai noi – au mers triumfători la moarte, trecând prin ea ca printr-o ușă către copleșitoarea și eterna iubire a blândului și smeritului Mântuitor!

28 thoughts on “Am înviat?

 1. Electricitatea nu e buna? Iisus ne-a zis ceva de ea?

  Dar intr-adevar, m-ai convins, cea mai buna strategie e sa ignoram absolut totul si sa ramanem la ce-a zis un gigel acum 2000 de ani.

 2. Nou nu inseamna si bun. 🙂 Foare multe lucruri interesante, adica tot ce a zis a fost interesant.

 3. Bai Gheorghe! Un gigel este tac’tu bai! daca tu nu crezi in Dumnezeu, nu te pune nimeni sa comentezi. Du-te si comenteaza tata pe site-uri sataniste! Si vezi ia si niste iarba cu tine, sa fie tacamul complet.

 4. Esti usor cam intolerant cand e vorba de credinta mea si eu care credeam ca ateii sunt ceva mai … toleranti decat cei pe care-i blameaza atat, adica religiosii. Pai nu in diversitate sta unitatea? 🙂

  „Gigeii” aia n-au scris nimic de capul lor, iar eu cred asta. Dovada sta superioritatea mesajului lor in comparatie cu … oricare altul.

 5. Hai sa nu exageram. Daca nu-l recunoaste pe Dumnezeu, cum il poate recunoaste pe satan pentru a fi satanist? 😛

 6. De unde stii tu ca e superior oricarui alt mesaj cand tu nu il stii decat pe-al lui Iisus si judeci orice alt mesaj prin prisma lui? Nici nu cred ca poti vorbi despre „mesajul lui”, din moment ce mesajul este ce intelege fiecare din el, nefiind foarte bine definit.

  Eu nu pot fi tolerant cu crestinismului deoarece consider ca este invalidat de diverse alte chestii, ori cand o teorie, cum e crestinismul, este invalidata, trebuie sa renunti la ea si sa o regandesti, dar nah.

 7. Bai om, tu-ti dai seama ca toate religiile asemanatoare zic ca cuvantul lor este cuvantul lui dumnezeu? Dar cuvintele alea cam difera intre ele? Cum iti dai seama care are dreptate? Aia care-s mai multi, aia care-s mai bogati, aia care au pula mai mare?

 8. De simtit poti sa simti orice. Tu de unde stii ca nu te-ai abatut de la cale? Eu sunt sigur ca tu esti sigur ca calea ta este Calea, dar la fel crede toata lumea.

 9. pai in comparatie cu celelalte religii, crestinismul este superior si nu ca zic eu, zic teologi, oameni de cultura, academicieni. plus, este vorba de Cuvantul lui Dumnezeu, cum poate fi ceva superior Lui?

 10. Pai toti oamenii au in ei mesajul lui Dumnezeu, doar ca unii s-au abatut de la el si au adus inovatii, indepartandu-se de adevarata credinta, asa se explica multitudinea de lucruri comune din toate religiile, chiar si din cele de pe alte continente.

  Cum stim? Pai daca insusi Dumnezeu luand trup uman, in persoana lui Iisus Hristos, si a venit printre noi si ne-a aratat Calea, ne-a zis Adevarul si ne-a readus la Viata, cum sa cred ca alta este cea adevarata?

  Unele lucruri nu pot fi explicate, dar se simt.

 11. off-topic: Ionuţ, umblă oleacă în dashboard şi măreşte numărul de răspunsuri la un comentariu, că nu se mai înţelege cine se ceartă cu care. 😀
  on-topic: între o religie care îmi promite pe lumea cealaltă 4000 de fecioare şi o grămadă de dulciuri şi alta care-mi spune că voi fi în prezenţa lui Dumnezeu (dacă El mă acceptă, bineînţeles), eu cred că-ţi trebuie cam 40 de ani să stai în dubii, să vezi pe care o alegi… 😆

 12. ok, o sa fac asta. pai as alege-o pe aia cu fecioarele daca as avea 17 ani +/- 1 an.

  dupa nu cred ca se mai pune problema! 😛

 13. O fi avand logica, dar nu prea se nimeresc in practica. Poate reply-ul cuiva naste o noua ierarhie, dar nu ai cum sa-i dai reply si nu poti nici sa faci threaduri infinite, deci cel mai bine cred ca e fara threaduri, sa fie pur si simplu in ordine cronologica

 14. io cred ca orice pulete care a studiat un pic de istorie ar putea trage mici concluzii.

  acum x timp, in timpurile pana in ultimele 2 secole, lumea era analfabeta.

  singurii care stiau sa scrie si sa citeasca erau fie preoti, fie trezorierul regelui, fie ala care semna pentru rege ca era si el analfebet sau cel putin cei bogati.

  astia bogatii erau asa cam 1 la 100.000 din toata populatia unui regat, cam 2-3 erau elita intelectuala.

  ulterior s-a ajuns la vreo 20-30.

  astia erau care scriau carti si le citeau intre ei si tot ei dezbateau chestii legate de existenta.

  in secolele 17-19 s-a ajuns la ceva revolte, dar tot burghezii au ajuns la putere dupa ce au dat jos monarhia si tot o elita de 20-30 era care dezbatea.

  secolul 20 a fost mai revolutionar, o fi fost dictatura dar s-a facut carte, si toata lumea stia sa scrie si sa citeasca, mai ales ca era obligatoriu sa muncesti.

  in secolul 21, numai sunt dictaturi si toata lumea e libera sa gandeasca. e free tot. nu guvern opresiv, educatie publica buna, frontiere deschise, etc etc.

  esti liber sa gandesti. e ceva revolutionar.

  ai atata de unde alege ca e si normal sa ai dubii asupra vietii.

  asta nu are de vazut cu religia sau antireligia, e felul fiecaruia de viata.

  faptul ca ba, viata nu are sens si mi se ofera o unica alternativa, credinta, nu inseamna ca totul s-a terminat aici.

  ai ales doar o varianta din multe altele.

  precum tu sau altul a ales, altul nu a ales.

  se mai intampla.

  fiecare cu forma lui de a vedea viata nu?

 15. Nu confunda. est vorba despre a crede in ceva. eu niciodata nu voi spune: cred in diavol. pentru ca nu cred in el. In schimb cred in Dumnezeu (sau ti-a ramas din filmul the rite prostia asta?

 16. dualismul face parte din religie.

  un satanist e defapt un crestin blasfemic.

  cum sa zic. satana si dzeu vin la pereche.

  in crestinism dzeu e ala bun sau lumina si satana e ala rau sau intunericul.

  lasand la o parte corectitudinea potrivit traditiei crestine, poti sa il iei pe dumnezeu, urand satana ; sau pot sa il iei pe satana urandul pe dumnezeu.

  tot din acelasi sistem fac parte. acuma consecinte si etc raman alt subiect de discutie.

 17. Si inca o chestie. Daca tu zici ca este o adevarata credinta, si unii s-au abatut de la CALEA cea adevarata, atunci are cel mai mult sens ca acea religie sa fi fost din punct de vedere istoric in trecut. Iar cum Africa este leaganul omenirii, eu cred ca ar trebui sa-i studiezi mai atent pe baetii din sakawa:

  Conform argumentului tau, cea mai troglodita religie castiga. Sigur, crestinismul tre sa fie pe undeva prin top din punctul asta de vedere, dar cred ca se poate mai bine.

 18. pai stai asa. suntem la ~9700 ani de la crearea omului. corect? corect! fireste ca odata cu abaterea de la credinta primara au aparut cele noi, dar vezi ca prin toate este un fir rosu … ca sa zic asa. bun si dupa, poporul ales (evreii) au primit Legea de la Dumnezeu. Nu stiu daca am reusit sa explic ce am in cap, dar revin cu o explicatie mai detaliata spre noapte, acum am plecat! 🙂

 19. mda,, vad. mare greseala. o sa las doar unu ca sa se poate comenta pe o anumita tema/comment si e mai usor de urmarit.

  teme noi, commenturi noi. are logica?

 20. filmele sunt filme. fictiune. doar nu vrei sa i-au patimile lui hristos drept valide.

  mai ales ca e incorect.

  biblia amesteca zeul baal si regele balzebub cu unul si acelasi lucru, un demon. e o greseala tampita.

 21. Mai tii minte clipul cu micul Albert Einstein si cum zicea el ca de fapt raul este absenta lui Dumnezeu din inimile noastre? In crestinism Dumnezeu nu e pe plan de egalitate cu diavolul. Fals! Dumnezeu e atotputernic, diavolul nu e opusul Lui, dar care e egal!

 22. „spre sfarsitul vietii”!? Mira-m-as … cei mai multi atunci devin spirituali, deci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *