S-a închis Godrej&Boyce

Godrej&Boyce, ultima fabrică de maşini de scris din lume, care are sediul în Mumbai, India îşi va închide porţile.

Producţia a fost sistată în 2009 şi acum inventarul lor a scăzut la 500 de maşini, majoritatea având inscripţionate pe ele limbaj arab. În anii ’90 compania producea în jur de 50.000 de maşini de scris pe an, o treime din totalul produs în India.

11 thoughts on “S-a închis Godrej&Boyce

 1. Un blog mai mult decat interesant si nu doar ca voi citi fiecare noua postare, dar il voi si lauda/promova ori de cate ori am ocazia.

  Felicitari si multa inspiratie … ca cerneala din varful penitei sa nu se usuce!

 2. Pacat. lucrurile vechi au personalitate si farmec, si unde mai pui ca sunt mai practice. de ex pentru o masina de scris nu ai nevoie de curent. asadar..o mare pierdere.

 3. Ultima data cand am scris la una a fost acum 9 ani. Fu fun, nu zic nu, dar nu era ca-n filme. Adica nu facea zgomot cand se ajungea la capatul paginii. Bine ca era QWERTY! 😀

 4. Nu tu probleme de curent sau OS, virusi, licente & stuff. Ce ai scris, scris ramane, nu da eroare si ai pierdut tot. 🙂

  Bine, si dezavantaje sunt multe. Mi-ar placea sa am una ca piesa de muzeu, dar banuiesc ca pretul uneia este destul de mare …

 5. da, m-m gandit si eu la dezavantajul de a gresi cev si a fi nevoit sa iei fiaiade la capat. insa hei! procesul de creeatie se dezvolta astfel. in momentul cand reiei foaia se pote sa infloreasca si o idee mai buna in mintea ta. creatia esteo munca destul de consumanta. insa cu atat mai mult rezultatul va fi pe masura.

 6. Nu mai stiu exact cum era, dar la cea care am scris eu daca greseau ceva puteai da in spate si taia litera sau cuvantul. Parca il inrosa sau taia cu o linie, nu mai stiu, dar daca trebuia un act oficial gen cerere, o iei de la capat, ce mare lucru.

  Daca e un referat, o lucrare … o taietura nu e un capat de lume mai ales ca acum exista corector! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *