Naziştii filmau 3D încă din 1936

Cineastul australian Philippe Mora, care a declarat la începutul acestui an că naziştii din timpul celui de-al treilea Reich au utilizat tehnologia 3D în filmele propagandistice de dinainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, a descoperit o serie de dovezi care confirmă faptul că o cameră stereoscopică sofisticată a fost utilizată pentru a înregistra performanţele atleţilor, în timp ce aceştia treceau linia de sosire, în cadrul probelor atletice desfăşurate pe stadionul olimpic din Berlin.

Un sistem de două camere identice Zeiss Ikon, declanşate de pistolul care dădea startul în cursele de pe stadion, filma aceste curse de pe un turn înalt. Cele două camere au fost concepute pentru a înregistra cu acurateţe performanţa fiecărui atlet şi pentru a-i departaja pe învingători cu ajutorul unor fotografii la linia de sosire.

Potrivit unui raport din acea vreme, întocmit de Gottfried Philipp, membru în echipa care a conceput acest sistem video pentru compania Braunschweig U. Technology, acele fotografii erau developate în cel mult şapte minute şi arătate apoi arbitrilor, care le examinau cu atenţie.

sursa: Ziarul Financiar

2 thoughts on “Naziştii filmau 3D încă din 1936

  1. ar trebui sa-ti citesc mai atent blogul, vad ca ai multe lucruri interesante pe el. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *