Mulțumesc bărbaților români pentru o limbă așa frumoasă!

Într-o zi, un bărbat analiza articolul nehotărât din limba română şi atunci a avut o revelaţie …

“Stau şi mă gândesc: oare e întâmplător faptul că tot ce denumeşte ceva care te enervează, te pune în pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alină, ne bucură şi ne mai dă un ţel în viaţă este de natură MASCULINĂ?

Voi, femeile, sunteţi O ploaie, O zăpadă, O grindină, O furtună.

Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau şi mă uit, chiar nu aveţi noroc: O bucătărie, O veselă, O mătură, O mizerie, o cratiţă.

Noi suntem UN repaus liniştit într-UN fotoliu confortabil, citind destinşi UN ziar şi ascultând UN jurnal sau privind UN meci, asta dacă nu veniţi voi să semănaţi O discordie sau să ne faceţi O şicană.

Şi ceea ce vă defineşte, sexul, tot UN sex se spune şi niciodată O sex. Când vă simţiţi bine, trăiţi, nu-i aşa, UN orgasm, iar dacă o daţi în bară vă alegeţi cu O frustrare.

Voi puteţi avea O carte de credit, dar această nu înseamnă nimic fără UN cont.

Ce poate provoca O problemă care se poate transforma într-O catastrofă? O eroare de pilotaj, O pană de benzină, O proastă vizibilitate, O întrerupere de curent.

Voi pentru a ne înrobi doriţi O căsătorie, dar există şi eliberarea care este UN divorţ.

Este limpede că limba română a fost inventată de UN bărbat, care nu v-a avut deloc la suflet!!!! ”

Vezi și Woman, know your place!

27 thoughts on “Mulțumesc bărbaților români pentru o limbă așa frumoasă!

 1. Bine, daca spre exemplu n-ai gusturi si iti iei un tricou despre care un prieten iti spune ca arata ca o p.u..la, parca masculinul nu maie atat de dragut.

 2. corect, dar sincer sa fiu nu-mi doresc nici un tricou care sa arate ca opusul la ce ai zis! :))

 3. o raza de soare dupa UN uragan. o barca de salvare dupa un ciclon. O BINECUVANTARE PENTRU UN PACATOS. o lectie invatata dupa un an scolar. o victorie(ce cuvant frumos) dupa un razboi. si POVESTEA….poate continua

 4. Bine zis Ioana! Ionute, te doare capul rau? Imi pare rau, dar tu un misgogin convins, nu ai voie sa iei O pastila, mai bine da-i UN ciocan!
  Asculta un sfat de la mine pt cand te-ai insura si ti-o veni mintea la cap de pe unde se plimba acum: o femeie fericita inseamna o casnicie minunata in care vei fi rasfatat; o femeie nefericita in casnicie inseamna o viata mizerabila pt tine barbatul. Sa nu uiti sfatul asta! Iar daca ii vei spune sotiei tale altfel decat in gluma aceste lucruri, pe langa faptul ca te poti trezi cu vaza-n cap, adio liniste!

  muhahaha!!! GLUMEAM! (partial 😀 )

 5. lol, tu de stanga unde defapt religios, conservator si populist. hmm.

  deci tu chiar esti comunist 😆

 6. Meh, tot arunci vina pe noi… Mai las-o baltă ca voi fără noi nu ați fi nimic, că doar nu degeaba ne-o creat Dumnezeu ca „ajutor potrivit”!
  Dacă nu ar fi fost Eva, ar fi fost doar Adam, și ar fi fost doar unul UN, fără urmași… Tu nu ai mai fi existat să scri minunile astea…
  Ce născocire… :)) Interesant cum gândesc unii! :))

  Poate aud că te și însori cu O… :)) (sau poate ești deja…)

 7. Şi nu uita încă ceva: pentru ca tu să poți citi UN ziar într-UN fotoliu, etc, trebuie să ai O slujbă sau sa fi practicat O meserie pentru astea…
  Şi dacă vrei să fie și mai lejer, dă-mi voie, dragule, să îți aduc O cafea! :)) Spor!

 8. Dar sa nu uitam cine-i vinovat pentru ca Adam a muscat din fructul oprit. 😉 Barbatului i-a fost bine-mersi pana sa i se dea pereche. Adica el s-o fi gandit ca poate e mai bine, dar dupa ce a vazut cum e traiul in doi, cred ca si-a blestemat zilele! :))

  Inca nu am O belea de nevasta, dar urmeaza, desi mie mi-ar placea mai multe, doar ca cica poligamia nu mai e la moda si-s trist!

 9. Deci ți-ar trebui mai multe belele? :)) Vai, vai!

  Mai, Adam o fost de vină pentru că a mâncat din fructul care i l-a dat Eva. Dacă el avea cap, atunci ar fi ascultat porunca lui Dumnezeu, care l-a oprit și i-a spus să nu mănânce…
  Nu, că nu se poate să se lase el mai prejos, că doar dacă Eva o mâncat, el de ce să nu mănânce???? A fost propria-i decizie, așa că nu da vina pe Eva!
  Nu mai da vina pe ea, pentru ca fiecare suporta consecințele PROPRIEI alegeri!!!!!

  Știi, voi, bărbații, și băieții, aveți în voi orgoliu ăsta atât de mare, încât ați face orice să nu vă întreacă o femeie…
  Eh, pană la urmă, asta e… Unul fără alta nu putem trăi… :))

 10. Si Ioana are dreptate! Nu am putut sa ii dau reply da: „o raza de soare dupa UN uragan. o barca de salvare dupa un ciclon. O BINECUVANTARE PENTRU UN PACATOS. o lectie invatata dupa un an scolar. o victorie(ce cuvant frumos) dupa un razboi. si POVESTEA….poate continua” astea ți le reamintesc!

  Masculinilor! :)):)))

 11. De ce are bucataria geam?
  Ca sa aiba si femeia un punct de vedere.

  De ce au femeile piciorul mai mic ca al barbatilor?
  Ca sa stea mai aproape de aragaz!

 12. Slab articol, Ionut…care.. poate fi desfiintat in trei secunde! …Am mai citit undeva postarea asta si o femeie inteligenta a zis urmatoarele : Termeni cu conotatie pozitiva sau negativa se gasesc in ambele genuri…slava Domnului…ne putem „juca” asa…la nesfarsit… Un lucru este insa cert: termenul VIATA este feminin…Si tot ce traim frumos…si bun si inaltator…sau dimpotriva, datoram vietii… Si este …o viata…care-ti ofera…o bucurie… o dragoste…o implinire…o fericire…Viata inseamna o scanteie…o lumina…o minune…poate fi o feerie…Insusi termenul Fericire- acest ideal dupa care alergam neantrerupt este de gen feminin…Cat priveste articolul nehotarat „un”…si eu as putea gasi suficiente contraexemple: Un viscol…un polei ( ca sa ne ancoram in actualitate), un iad…un chin…un accident…si-as putea continua…dar…n-o fac.
  Asadar, nu exista invingatori si invinsi, nefiind intr-un razboi. ( si totusi…cele mai bune lucruri pentru noi si viata noastra sunt si raman desemnate prin termeni de gen feminin!!!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *