Mai au americanii rezerva naţională de aur?

Congressmanul republican Ron Paul, cunoscut pentru campania de desfiinţare a băncii centrale a SUA, s-a angajat într-o nouămisiune, de a deschide porţile tezaurului american pentru a vedea dacă rezerva de aur a ţării mai există.

Politicianul nu este sigur că guvernul ţine corect evidenţele aurului pe care îl deţine. El a introdus o legislaţie care cere inventarierea independentă a rezervelor de peste 5.000 de tone de aur ale SUA. Paul se teme că în unele depozite metalul ar putea lipsi cu desăvârşire.

„Guvernul cere americanilor să aibă încredere că tot aurul este acolo deşi nu permite vizite sau publicarea de date”, a spus politicianul. Republicanii promovează ideea ca rezervele de aur, în valoare de 395 mld. dolari, să fie vândute pentru reducerea datoriei, ajunsă la nivelul de 14.000 mld. dolari.

sursa: Ziarul Financiar via Bloomberg Businessweek

7 thoughts on “Mai au americanii rezerva naţională de aur?

 1. Atata timp cate datoria SUA este in dolari, nu o sa vanda niciun gram de aur. Problema va veni cand or sa vrea sa cumpere petrol sau altceva si vor fi obligati sa plateasca in aur, pentru ca nu mai are nimeni incredere in dolarul lor. Pana atunci e bine, daca le merge tipografia.

 2. Pai cine mai vrea hartii scoase de tipografia ta? Hartia nu valoreaza nimic, iar economia e la pamant … Chinezii cer lucruri pentru tot ce au exportat. Aurul e bun. 😀

 3. pai chinezii au cam asa vreo 1000 tone de aur. rusia are 700, romania are 100.

  sua teoretic are, sau avea?!, cele mai mari din lume.

  comunism haz winrar.

 4. tu crezi ca sauditii vor hartii americane? eu zic ca nu mai au … altfel nu s-ar face asa mare caz din asta,

 5. De acord cu ce zice gheorghe.

  Apropo de chestia cu Fort Knox, e perfect posibil sa fie gol, cum e perfect posibil sa fie si chestia asta o alta agitatie a la birther movement. Greu de distins ce e pe-acolo.

 6. Arabii au vandut petrol pe hartie colorata? Chinezii au vandut chestii americanilor tot pentru hartie colorata? Pai daca ar fi asa, China detine niste hartii ce nu valoreaza nimic … adica nu va valora nimic atunci cand USA va cadea, si va cadea curand. Eu zic ca nu-s asa prosti … altfel n-ar fi ajuns (poate) cea mai puternica economie a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *