Părintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul

Părintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace și renale, pentru care a și fost internat de două ori în luna aprilie a acestui an la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânar, la Mânăstirea Sihastria. A fost egumen la Mânăstirea Slatina, de unde a fost arestat și dus la Suceava. După ani de detenție, în 1976 a ajuns la Mânăstirea Sfânta Maria – Techirghiol.

7 thoughts on “Părintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul

 1. Eu sunt curios cand o sa realizati voi dementii astia dubiosi cu crucea in frunte ca asta a facut lagar pentru ca era legionar si bagat intro organizatie dubioasa antisistem, nu pentru ca era popa si religios.

  Desigur asta s-a musamalizat intre timp si etc, vai ce rau a fost comunismul.

  Sper ca in timp de va demonta mascarada asta prosteasca pentru un dement trimis la lagar pentru ca conspira in favoarea unui stat nazist.

 2. Un crestin nu poate fi antisemit cand Hristos insusi a fost evreu. A fost acuzat ca fiind suporter al miscarii legionare pentru ca era aromân si cum bine se stie, cei mai multi erau, asa ca … in fine, asta este istorie.

  A fost un om imens, asta trebuie retinut!

 3. si totusi sa nu confundam faptele. e foarte usor sa spunem da vai ne-au persecutat comunistii, au daramat biserici.

  da’ au daramat si case, mai multe. cati tarani care n-au nici 4 clase au beneficiat de apa la robinet, salariu, loc de munca, etc etc.intradevar si-au pierdut curtea cu legume, vaca si etc si au ajuns ulterior la haleala cu ratia prin 80. dar au beneficiat de urbanism si si-au crescut copii in modernitate, scoala gratis, etc. acum mami de 60-70 are copii care lucreaza la birou. ce rau a fost comunismul d’le.

  si oricum, s-au reconstruit biserici dupa. exista poze cu ceausescu cu planificatori urbani, desene si etc.

  macar sa se spuna adevarul. ala a fost persecutat pentru ca sustinea un stat roman de ultradreapta. fascismul era republica militara legata de biserica. comunismul cam opusul, chit ca erau securisti.

  n-am nici o treaba cu popa asta. totusi e enervant asta cu crimele comunismului.

  si acuma de da puscarie si munca comunitara pentru nazism. problema e ca la noi politia nu isi face treaba. vantura tu svastica prin polonia, germania sau austria ca te mananca puscaria vreo 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *