Viețile secrete ale președinților americani – a doua parte

Viețile secrete ale președinților americani – prima parte

James Garfield a zăcut opt zile pe patul de moarte, în timp ce o echipă de experți (inclusiv Alexander Graham Bell) l-au examinat și l-au împuns cu intrumente medicale neigienice.

Chester Arthura fost primul președinte care a angajat un valet cu normă întreagă, și asta dintr-un motiv întemeiat – se zvonește că ar fi avut nu mai puțin de optzeci de perechi de pantaloni.

Grover Cleveland a devenit tuturele legal al lui Frances Folsom, pe când aceasta avea doar unsprezece ani – și s-a căsătorit cu ea zece ani mai târziu.

Mai exact, cât de rece era Benjamin Harrison? Mulți l-au numit Ghețarul de la Casa Albă. Tipul și-a scos din testament chiar și proprii copii.

Ori de câte ori prima doamnă Ida McKinley avea o criză de epilepsie – ceea ce se întâmpla destul de des – devotatul președinte William McKinley îi acoperea fața cu batista.

În timp ce boxa la Casa Albă cu campionul de categorie grea John Sullivan, Theodor Roosevelt a primit o lovitură în față care i-a orbit ochiul stâng.

La 150 de kilograme, lui William Taft i s-a întâmplat adesea să rămână înțepenit în cada de la Casa Albă. Uneori, cosilierii săi îl ajutau să iasă.

Woodrow Wilson era un mare fan al filmului Nașterea unei națiuni regizat de D.W. Griffith, care glorifica acțiunile Ku Klux Klanului.

Pokerul era obsesia lui Warren Harding. În timpul unui joc aprins, a pariat o întreagă cutie cu porțelanuri chinezești neprețuite de la Casa Albă și a pierdut-o.

Calvin Coolidge dormea cel puțin zece ore pe zi. La ora zece seara era deja în pat, adesea dormea până la opt dimineața și întotdeauna trăgea un pui de somn după-amiaza.

Angajații și cei care se ocupau cu treburile administrative au primit ordine stricte de a se ascunde atunci când trecea Președintele Herbert Hoover. Cei care nu reușeau să o facă riscau să fie concediați.

Între Franklin, Eleonor, Lucy, Missy și Lorena, Casa Albă din perioada Roosevelt a cunoscut mai mult adulter decât o orgie din anii ’70.

Dwight Eisenhower petrecea nu mai puțin de 150 de zile pe an pe terenul de golf și chiar a instalat un gazon de golf pe peluza de la Casa Albă (care a fost invadat de veverițe).

John Kennedy era inteligent, șarmant, arăta bine, avea bani și o grămadă de admiratoare – mai ales după ce a ajuns la Casa Albă.

La ferma sa din Texas, Lyndon Johnson își îngrozea adesea oaspeții conducând cu  150km/h, în timp ce bea scotch dintr-un pahar de plastic.

Introducerea armelor de foc în Casa Albă este ilegală – asta doar dacă vă numiți Elvis Presley. Regele i-a făcut cadou lui Richard Nixon un pistol de calibrul .45.

Fiecare boacănă a președintelui Gerald Ford ajungea la știri – ca de exemplu noaptea în care s-a încuiat în afara Casei Albe când a ieșit să plimbe câinele.

Jimmy Carter rămâne singurul președinte care a declarat că a văzut un OZN.

Faptul că a jucat în filme cu un cimpanzeu pe nume Bonzo nu i-au afectat lui Ronald Reagan șansele de a deveni președinte.

După ce George Bush a vomitat pe primul ministru japonez, în limba japoneză a apărut un nou cuvânt. Bushusuru – care înseamnă, ad literam,  „să faci ce a făcut Bush” – a devenit termenul de argou pentru vomă.

Mulțumită relațiilor sale cu Hillary, Monica, Gennifer, Paula, Juanita, cu două câștigătoare Miss Arkansas și numeroase alte femei, viața secretă a lui Bill Clinton a devenit un spectacol public.

În 1976, în Kennebunkport, Maine, George Bush Jr. a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului. A plătit o amendă de 150 de dolari și a avut carnetul suspendat temporar.

Din fericire pentru Barack Obama, „bowlingul” lipsește cu desăvârșire din fișa postului de președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *