Misogini: Clasificare

1. Copilaria timpurie:

1.1. Misoginul „opresat”: Figurile feminine (mama, bunica, sora mai mare) din preajmă sunt prea autoritare – „Las’ că mă fac eu mare!”
1.2. Misoginul „terorist”: Mama, bunica, sora mai mare cedează prea ușor la istericale și se tem de furiile lui – Toate femeile sunt slabe, este rău cu ele pentru că … poate !
1.3. Misoginul „abandonat”: Se teme de tatăl care este abuziv și exagerat în pretenții și pedepse – „Mamă, de ce nu mi-ai luat apărarea?”
1.4. Misoginul „imitator” – Tip A: Tatăl misogin este foarte mândru că are baiat! – Femeile sunt insignifiante.
1.5. Misoginul „imitator” – Tip B: Figura paternă are o autoritate exagerată (în mod real sau indus: „lasă că vine el , taică-tu …”) – Își dorește puterea, pentru că, nu-i așa, e bine să fii cel care are ultimul cuvânt.

2. Preșcolar și școlar mic:

2.1. Misoginul „prin comparație”: Aude mereu că fetițele sunt mai cuminți și că învață mai bine – „Las’ că mă fac eu mare, le arăt eu la toate!”
2.2. Misoginul „băiatu’ mamei – oedipian”: Totul este minunat acasă, dar educatoarea și învățătoarea „cer prea mult” – „Toate femeile sunt rele numa’ mami mea e bună!”

3. Pubertatea și adolescență:

3.1. Misoginul „genital”: Are complexul dimensiunii și performanței sexuale. – Își acoperă „rușinea” cu răutăți la adresa „obiectului pasiunii”
3.2. Misoginul „răzbunător”: Decalajul de dezvoltare își spune cuvântul. Fetele sunt mai înalte, mai dezvoltate, mai bune la școală. – „Îmi vine mie rândul!”

7 thoughts on “Misogini: Clasificare

  1. Ma gandeam ca urmeaza si un Nr.4 Maturitate si Batranete, unde in sfarsit ia venit si lui randul. Sau nu ia mai venit ? 😆

  2. Odata formata personalitatea in copilarie e suficient. La maturitate esti rezultatul experientelor traite pana atunci, maxim pana la adolescenta.

    1,4! asta e traditia la noi … baiat sa fie primul copil si sa poarte numele tatalui.

  3. Asta e traditia cam peste tot. 😆 Poate in societatile matriarhale (daca or mai fi d’alea) e invers. Uite de exemplu la evrei, cine esti se transmite prin mama. Muierea e baza la ei. 😆

  4. Da, pentru ca de mama poti fi mereu sigur, tatal e mai greu pentru ca stii cum sunt femeile :))

  5. Mi-am declarat mama, cum? Eu nu stiu sa fi scris ca femeile sunt intr-un fel si cu atat mai putin mama mea! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *