Acum 10 ani!

click pentru mărire

În urmă cu zece ani, puţini ştiau cine erau Ossama ben Laden şi Al-Qaeda. Știrile cele mai citite din ziare erau despre incendiile de pădure.

Și au venit atentatele de la World Trade Center. M-au prins încăltându-mă pentru a merge la sala de internet din cartier. Numai ce fusese lovită prima clădire. Când am ajuns toți se uitau cum intră și al doilea avion, but not a single fuck was given that day … eram prea ocupat cu mIRC-ul.

Nu mai știu în ce zi a avut loc atentatul, dar parcă era pe la mijlocul săptămânii. A doua zi începuse o nebunie la ProTV (!?) ce a ținut o săptămână. Știrile începeau cu atentatul, emisiunile & stuff, toate era despre asta. Nimic nu se mai întâmpla în lume și în special în România. Asta în mintea lor, firește.

Buuun, și s-au apucat ei de o campanie, ba făcuseră și un site unde românii puteau scrie numele rudelor care erau posibil să fie prin zonă. Ofc, eram un adolescent idiot și am făcut un lucru urât, dar urât de tot.

Am zis să trec pe cineva ca fiind dispărut. Duminică fiind … poftim:

WTC : Confirmation of 10 victims of Romanian origin

Sadly but officially confirmed, there are 10 Romanians (of whom 8 American citizens and 2 residents) among the missing persons at WTC – the first version was that there were 15 Romanian natives escaping alive and no victim, but they did consider only Romanian citizens. A couple of guys (man and wife) were in the first day at work after vacation and arrived early on intention to do some extra work …

Guys, this makes me even more one on your side.

Just for the sake of the victims’ memory – the names (being aware of the endless list of all the others …) :

– Corinna and Alex Stan
– Nicoleta Avramescu
– Liliana Arsinel
– Dorin Ciobanu
– Gabriela Ciobanu
– Catalin Avram
– Viorica Suteu
– Claudiu Viorel Caraiani
Dominica Puerava.

Știu, lipsă de inspirație, dar nu asta contează. Azi, după 10 ani, am căutat pe Google și vreo 2 site-uri mai menționează numele ăsta, printre care și un ziar românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *