Activists: Vatican is guilty of crimes against humanity!

In the most substantial effort yet to hold the Vatican’s feet to the fire for clergy sexual abuse, human rights lawyers will file a complaint today asking the International Criminal Court to investigate and prosecute Pope Benedict XVI and three top Vatican officials for crimes against humanity.

According to the filing, prepared by the Center for Constitutional Rights and the Survivors Network of those Abused by Priests, the officials covered up the abuse of children.

The Vatican, however, has said that the church is decentralized and that accusations of abuse are handled by bishops.

21 thoughts on “Activists: Vatican is guilty of crimes against humanity!

 1. Si ce, nu este adevarat?!
  Stiai ca in Vatican, varsta minima legala pentru a intretine relatii sexuale este de 11-12 ani??? Fornication and lechery, asta e definitia Vaticanului. Si steaua dimineatii este deasupra lor!

 2. draga, tu daca traiai intro utopie crestina, era foarte probabil la varsta aia sa faci mancare si sa speli plozi.

  nu ai putea face nimic fara un barbat, fara sa fii casatorita, nu ai putea sa conduci masina, sa fii in posturi de conducere, etc.

 3. ce legatura are? am spus eu ceva de barbati? parca vorbeam de Vatican sio relatiile sexuale cu minori. amorul grec, ce greu este sa se dezbere de el „trimisii” Domnului. trimisii carui domn, asta e usor de banuit. ca si celalalt cica s-ar vrea domn

  nu sunt feminista dragule! ma confunzi. nu am nimic cu barbatii, doar cu deviatii.

 4. Eu nu pot sti asa ceva pentru ca sunt prostii. O asa lege nu poate exista! Da-mi un link, o dovada, ceva …

  De ce zic asta? Pentru ca preotii catolici depun un juramant al castitatii (spre deosebire de ortodocsi) deci de ce ar da o asa lege ce contrazice ceea ce sunt si fac?

  Este doar o inventie din capul au si te rog sa probezi cele spuse. 🙂

 5. „The Vatican does not have its own separate criminal code. Instead, in matters of criminal law, as per Article 3 of the „Law of the Source of Law” (one of the six fundamental laws adopted upon ratification of the Lateran Treaty in 1929) the Vatican State generally uses current Italian national law, as well as regional and municipal laws for Rome, as long as they do not conflict with ecclesiastical law or laws specifically promulgated by Pope for the Vatican.

 6. Oh please! Nu mai spune! Adica atatia parinti de minori au inaintat plangeri degeaba pentru molestari din partea preotilior catolici, nu?

  Dar trimisii lui dracu nu pot fi atacati, ca ei sunt manjiti pana la coate de cacat si de afaceri dubioase, si de banii manjiti dositi prin conturi in Elvetia! Dragul meu, catolicii sunt urmasii marelui „crestinator” Constantin, ce putea iesi bun din asta. Ca si Constantin, Papilor le place sa fie divinizati si ce se mai ling pe bot cand dau de putere!
  Au preluat de la Constantin chestia cu moastele si alte mortaciuni la care sa se inchine. Sa nu uitam ca de fapt Constantin a fost si a ramas pagan pana la sfarsit. Dar a stiut ca trebuia sa isi adune adepti si fani, si care erau mai buni decat crestinii obiditi? Constantin cel Mare a fost pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, el fiind cel care a dat legea ca ziua de odihna sa fie Duminica (Sol Dies in latina) ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Cauta daca poti „Corpus Juris Civilis”, vol. III, legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr, care spunea:

  „Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole.”

  Asa ca mai lasa-ma cu crestinatorii si cu majoritatea preotilor catolici!

  PS: Te invit sa citesti povestea crucii la mine pe blog, poate mai aflii cate ceva.

 7. oh wow, ce chestie, in sfarsit cineva ajunge la concluziile ca ideologia crestina nu e alta de cat cea mitologica sau „pagana” pe care o refuzati cu atata indarjire.

  ce vroiam sa zic mai sus e ca te-ar sparge crestinii la prima menstruatie fara nici o problema, pentru „copii”, pentru ca esti deja femeie.

  sa ma contrazica ionut daca stie ceva asupra subiectului, cum e cu relatiile si copii in crestinism.

  tu mariana n-ai inteles ce-i cu legea aia. consimtamantul in europa e in jur cam de 15-16 ani in toate statele europene.

  asta inseamna ca daca cineva gaseste o minora cu unul de 25, si nu vad problema sincer, nu vad care e problema de asemenea cu ce fac unii privat si etc; daca fata are 15 ani, aia poate sa declare la proces ca a fost pe raspunderea ei.

  limita aia de varsta poate sa scada sub evaluari medicale, psihologice si etc; si in special daca copii erau aproape in varsta.

  adica daca fata avea 12 ani si baiatul 14, mai merge.

  daca e fata de 12 si barbatul de 30, e cam discutabil pentru posibila corupere de minori.

 8. @mariana : apropo d’soara, daca tot te-ai uitat la varste, ai citit despre malta?

  malta e o tarisoara europeana cu mare traditie crestina, unde pana anul asta nu te poti divorta.

  dupa cum si scrie in linkul de l-ai dat tu, sex sub 18 e „pacat carnal” si „lasciv”.

  iti dai seama ca daca ti-o trageai tu la 17 ani cu unu’ de 20 si nu se lasa cu plod si casatorie, faceai puscarie la astia?

 9. Ar fi multe de zis, dar natura ne spune ca o fata devina femeie odata cu prima menstruatie, adica atunci devine fertila si poate face copii. Deci, 14 – 15 ani, in multe civilizatii nu este = copil, ci = femeie. Doar natura spune asta.

  Noi astia „moderni” zicem ca-i pedofilie, acum depinde si cum privesti lucrurile. Eu nu-s deacord, dar daca eram tigan priveam altfel lucrurile pentru ca eram crescut intr-un sistem mai simplu, nu atat de complicat si o idee mai logic.

 10. @Critic: si inainte de Iisus multi se mai numeau crestini, casi astazi dealtfel! sa fii cdrestin nu inseamna sa apartii de o religie sau alta, ci SA FII OM!!! Sa fii bun, sa juti, si SA GANDESTI!!!

  Ori asta nu intelegi tu. te-ai cramponat undeva pe drum si s-a facut intuneric. trezeste-te!

  @Ionut: tu esti de acord ca o fetiat este femeie daca i-a venit ciclul pt ca ai fost indoctrinat sa crezi ca Maria ar fi avut 12 ani cand a ramas gravida. Unde in Biblie scris asta? Cine a dedus ca era la vasrta aia, si ca Iosif era practic un mosneag, cum spui tu??? Tu nu ai cap sa gandesti singur pt tine???? iti place sa inghiti galusca nu?

 11. Care galusca? Ma, natura zice ca-i femeie, biologic adica, eu doar constat.

  Nu existau crestini pana la Hristos, ca de acolo vine a fi crestin, doh!, iar termenul asta exact a aparut o idee mai tarziu, in Antiohia (!?). 🙂

 12. Si pt cunosinta ta, sa fii femeie nu implica numai ca ti-a venit ciclul. Sa devii femeie reprezinta un cumul de transformari, atat fizice cat mai ales psihologice. Ori o fetita numai pt ca i-a venit ciclul nu a devenit femeie. Te asigur ca la varsta cand am inceput sa am menstruatie nu ma manca in ….sa ma ……. si inca ma jucam cu papusi. da [poate sunt eu mai retardata, cine stie?????

 13. Credeau in Iehova. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi, dar nu iti suna logic ca crestinii au aparut odata cu Christos? Nu suna destul de logic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *