De la răsărit vine schimbarea!

Schimbarea orei în fiecare toamnă şi în fiecare primăvară a fost introdusă în numeroase ţări după criza petrolieră din 1973 pentru a se face economie de energie. Această măsură este însă dezbătută în mod periodic.

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi o rezoluţie prin care renunţă la schimbarea orei, menţinând ora de vară (GMT+3), după exemplul Rusiei, ţară vecină. Textul a fost votat de 266 de deputaţi dintr-un total de 450.

Potrivit statisticilor medicale, numărul persoanelor care se adresează medicilor pentru probleme cardio-vasculare creşte cu aproximativ 60% în prima săptămână după schimbarea orei, iar numărul apelurilor la pediatri sare de 130%.

Mai multe foste republici sovietice din Asia Centrală şi Georgia au renunţat în anii 2000 la schimbarea orei.

sursa: realitatea.net

One thought on “De la răsărit vine schimbarea!

  1. Un articol bun! desi pare anost, este f importanta trecerea aceasta inventata a orelor. pana in 97 de ex la ora de iarna se trecea la sf lui sept, si de atunci incoace la sf lui octombrie.

    ca sa nu mai spunem ca a existat o perioada mare de timp cand Romania nu a tinut ora de vara si de iarna. poate parea ceva minor treaba asta cu trecerea la ora de vara, ora de iarna, insa este ceva f important. mie imi miroase a peste imputit. ce incearca sa se ascunda de fapt????? cred ca stiu! s-ar putea ca o zi sa nu aiba 24 de ore. Iar daca ora ca unitate de masurare a zilei este data peste cap, totul se schimba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *