Convertirea în Ortodoxie a unui medic protestant

Dieter Cristian Mircea, medic de profesie, s-a născut în Germania, foarte aproape de orașul Munchen. În anul 2001 s-a stabilit în municipiul București, fiind atras de valorile culturale și istorice ale României.

În această perioadă a descoperit că Ortodoxia este adevărata cale pentru mântuirea sufletului. De aceea la vârsta de 55 de ani a hotărât să primească botezul creștin ortodox în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Intrarea în Cultul Ortodox a domnului doctor Dieter Cristian Mircea a fost pecetluită sâmbătă, 1 octombrie, de doi nași celebri: soprana Felicia Filip și Cristian Mihăilescu.

La acest frumos eveniment au fost prezenți : altețele regale, prințul Paul și prințesa Lia, precum și foarte multe personalități din domeniul medicinii românești.

2 thoughts on “Convertirea în Ortodoxie a unui medic protestant

  1. Tu chiar nu stii sa scrii `celebri`? sper sa fie un articol copiat..ai terminat o facultate care a fost parte din cea de litere, esti cadru didactic, ai blog (consider eu) cultural . Cred ca se impune sa revizuiesti regulile de gramatica.

  2. Ah, mersi!

    Domnisoara, este un simplu typo. Banuiesc ca ai observat ca greselile lipsesc aproape in totalitate de aici, iar asta pentru ca sunt mai mereu atent la ce si cum scriu. Ce-i drept, uneori nu prea recitesc textul inainte de a-l posta, deci, inevitabil, apar si greseli de tehnoredactare. Este firesc, cine nu le face? Dar daca n-as fi stiut sa-l scriu (cuvantul) sau cati „i” necesita un cuvant sau altul, ar fi fost mult mai multe. Dupa cum vezi, nu sunt. Adica, mira-m-as sa mai fie, dar tot ce-i posibil.

    Multumesc pentru sfat, o sa „revizuiesc regulile de gramatica” strict de dragul tau. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *