Creștinismul și problemele lumii contemporane

După două milenii de istorie creștină, Biserica se confundă cu provocarea unei „noi ere” a existenței sale, fiind nevoită să dea un răspuns pertinent nevoii de spiritualitate a omului modern.

Societatea cotemporană se găsește într-o profundă criză de identitate și într-o perioadă de tumulturi în care se caută noi soluții mântuitoare. Teama crescândă de viitor, ca și caracteristică a crizei de identitate se reflectă în plan general prin neliniștea față de iminența unui război atomic, față de atacurile teroriste, iar pe plan intern față de statul polițienesc, șomaj, catastrofe ecologice etc. În fața provocărilor societății contemporane, tinerii reacționeză prin dorința lor de unitate și armonie interioară, cu toate că în zilele noastre se confruntă și cu pericole ca drogurile, viața prea libertină, alcoolismul etc.

Ortodoxia are valori spirituale nebănuite, a căror eficacitate s-a dovedit prin viața sfinților săi. Ar fi un mare păcat și un efort inutil ca tinerii sa-L caute pe Dumnezeu departe „în pământ străin”, când El este atât de aproape de noi.

One thought on “Creștinismul și problemele lumii contemporane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *