BlackBerry down: App Error 200

Ce nu-mi place la OS-ul celor de la RIM este că cere restart după fiecare aplicație dezinstalată. La fel se întâmplă și cu cele mai banale jocuri. Acum, cine are BlackBerry mă înțelege, voi, restu, trebuie să știți că un restart = 5 min. Nu prea e fun, right?

Deși toate aplicațiile mele le descarc prin BlackBerry App World, m-a pus necuratu’ să instalez una și prin BlackBerry Desktop Software, adică din laptop prin cablul de date. Mare greșeală!

Acum nu pot spune dacă aplicația avea o bubă sau faptul ca în două zile am instalat și dezinstalat cel putin două duzine de chestii din cele mai diverse, dar după un restart, ecranul a rămas alb și cu App Error 200 lipit de el. Practic nu mai puteam face nimic, așa că după puține cercetări am descoperit că:

The error means that some of your applications are corrupt and you must reload the device.

Singura soluție este reinstalarea softului și se face cam așa:

1. Scoți bateria telefonului
2. Deschizi BlackBerry Desktop Manager
3. Click pe Application Loader și Update Software
4. Îți conectezi BlackBerry`ul prin cablul de date la PC (cu bateria scoasă, ofc)
5. Lași să-și facă upgrade
6. Când va apărea mesajul Waiting for initialization, telefonul va încerca să-și dea restart. Acum este momentul să pui bateria la loc în telefon, dacă nu o faci, îți va apărea pe ecran, mare, icoana bateriei.
7. Lasă programul să-și facă upgrade în continuare. Durează 20 – 30 min.

Partea proastă e că pierzi tot ce aveai în telefon. De la aplicații la documentele, muzica și pozele ce nu sunt salvate pe card, ba chiar și agenda. Deci un backup ocazional nu strică.

4 thoughts on “BlackBerry down: App Error 200

  1. Aici are un plus androidul… toate datele sunt pe card..poze, muzica, documente…etc. 🙂 Evident că nici la android nu este contraindicat să salvezi din când în când totul pe calculator…proprie experienţă nefericită :))

  2. Pai ce ai pe card ramane pe card si aici, doar memoria telefonului este stearsa, o formatare practic. Eu ce am pierdut au fost nr de tel ca nu le aveam in sim ci in telefon, dar aveam un backup, deci totul e la locul lui acum! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *