Să ne declarăm identitatea creștin-ortodoxă!

În perioada 20 – 31 octombrie, 2011, în România se va desfășura primul Recensământ al Populației și al Locuințelor după aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Comisia și Parlamentul European au hotărât ca recensământul populației să se efectueze în anul 2011 în toate țările membre ale Uniunii Europene cu scopul realizării unei analize statistice comparative.

Patriarhia Română îndeamnă clerul și credincioșii ortodocși să participe cu responsabilitate la Recensământul Populației și al Locuințelor 2011 și să-și declare identitatea creștin-ortodoxă.

Datele statistice obținute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Române din țară și străinătate pentru pregătirea și dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice și cultural – educaționale în funcție de realitatea demografică și problemele specifice fiecărei comunități de credincioși.

Ca atare, participarea la Recensământul Populației și al Locuițelor 2011 reprezintă o îndatorire civica și creștinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect și conform cu realitatea.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

9 thoughts on “Să ne declarăm identitatea creștin-ortodoxă!

 1. Nu fi prost. Poate sa nu declari. Eu as sugera tuturor crestinilor sa se declare deisti sau neafiliati bisericii cumva.

  Eu n-am nicio problema ca tu si altii sunteti crestini. In schimb biserica e o masinarie de evaziune fiscala si abuz de banii luati din impozitele cetatenatilor.

  Chiar n-am nicio problema cu biserici sau chestii de genul. Insa cand popa isi tranteste masina de lux din banii aia, se construiesc catedrale prostesti si nu se dau chitante, facturi si tva pe bunuri cumparate din biserica chestia deja pute.

 2. *prin voturile de la recensamant se acorda banii alocati fiecarui cult.

  BOR e cel mai mare beneficiar, 86% dintre romani fiind declarati crestin-ortodox. Si aia inca nu vor sa retrocedeze terenuri romano-catolicilor si alte chestii.

  Libertate de cult ortodox si toate cele, dar sa-i lasam si pe altii sa fie liberi.

 3. Aici sunt total de acord cu Critic. De fapt eu n-am sa declar nimic pt ca n-am sa le dau drumul in casa 😀
  Auzi la ei, cica vor acum sa le dai si CNP-ul. Mai sa fie! Si mai vor sa stie si cati bani castigi, si unde muncesti etc etc

  Sa ma pupe in c_ _ (cot!) 😀

 4. Cica se da amenda daca nu le zic. Pai dupa bazele astea de date se vand, dar faza cu CNP si restu sunt prea de tot. Ori ne numara, ori ne insemneaza si ne pregatesc de vanzare?

 5. Te-ai prins! NE FAC DOSARE INDIVIDUALE!
  Ne fac dosare individuale!daca ai rude plecate inafara te obliga sa le dai chiar si CNP-ul lor si sa le spui exact unde sunt! :O Si daca primesti bani de la ei!

  Si ne mai si mint ca datele noastre raman confidentiale! NU RAMAN CONFIDENTIALE DIN MOMENT CE SE PRELUCREAZA! CUM SA NU! Cica ne amnedeaza! Sa ma amendeze! Ia uite vreau sa vad cum ma amendeaza! HA! HA!

  O sa ne intrebe si exact cati mp are fiecare locuinta din casa, si cum ai cumparat-o, de la ce banca ai creditul. TOT!

  Eu n-am sa-i primesc in casa MEA! si nici n-am sa le raspund la nici o intrebare! Chiar vreau sa vad cum ma amendeaza astia si cum Huidu ia puscarie cu suspendare! Si dupa ceea fac o plangere la CEDO!

 6. Huidu nu o sa faca puscarie.

  Am lasat un comentariu in gluma la Mircea Popescu pe blog(trilema.com) asta :

  [..]nu stiti ce vorbiti.
  Serban Huidu este un personaj important al societatii romanesti, respectabil, care a suferit
  de pe urma unui accident de ski in timp ce incerca sa evite niste copiii austrieci tolomaci.
  Are o familie de ingrijit, poate ca devine invalid, e sub presiune. A facut si el o mica greseala la volan.
  Asta e. Il stim, il vrem la televiziune, e unul din rromii societatii romanesti realizati, un om serios, cu studii, de baza, etc.
  Nu-l putem condamna si nicidecum baga la inchisoare.
  Il vom lasa liber pentru ca asa este corect.

  ____________________________________________________
  legat de recensamant

  daca nu-l completezi, vine aviz prin posta. daca nu-l dai esti amendat si tot il dai.

  degeaba faci plangere la CEDO ca si UE probabil colecteaza date asemanatoare. defapt banuiesc ca a fost chiar propunerea lor.

  pai atata timp cat esti cetatean al romaniei, vor sa stie si ei cu ce te ocupi si etc.

  mai pe vremuri, acum sute de ani, scria in condica popii la casatorie, gheorghe din comuna noastra… fierar.. nascut la data de ; maria croitoreasa etc, copii 2(x si y).

  doar a mai evoluat chestia.

  in SUA parca la angajare aia stiu si cati bani ai in banca, ce cheltuieli ai, ce casa, unde si tot asa.

  oricum si banca stie pe ce dai banii. nu-i cine stie ce mare branza ca o sa stie si statul. statul nu vinde date. banca da.

 7. da, dar te intreaba daca ai aer conditionat in casa. de ce? sa vezi ce trafic se va face cu baza asta de date. sa nu te miri ca, intamplator, o sa te sune unii de la o firma de ceva ce nu ai sa-ti faca o oferta ca pt tine. 😛

  PS: Sa nu faca, asa zic si eu, ba chiar sa i se dea permis sa omoare cum avea 007!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *