Cum faci upgrade la OS 5.0 pe un BlackBerry Curve 8900 de la Vodafone

BlackBerry Curve 8900 de la Vodafone rulează cu OS 4.6, când la Orange până și BlackBerry Curve 8520 a făcut de mult upgrade la OS 5.0.

If your BlackBerry smartphone is connected to a BlackBerry Enterprise Server your IT department may have plans for updating your smartphone software already.

Doar că Vodafone România nu a facut-o. Nu știu de ce, dar sigur este o „problemă” locală, Vodafone ES, GR, DE etc permițând upgrade`ul.

Cum și BlackBerry Desktop Software spune că am ultima versiune de OS, adică 4.6, deși există 5.0, nu rămâne decât să migrez la noua versiune nu tocmai prin metoda standard. Și se face cam așa:

1. Descărcăm programul BlackBerry Swiss Army Knife și după pornirea lui trebuie să conectăm telefonul prin cablul USB la calculator.

2. Rulăm Wipe Device, care nu-i tot una cu Factory Reset. Adică nu se reinstalează OS-ul, ci este șters complet din telefon. Practic, este o formatare a lui.

3. Ca și în cazul App Error 200, deschidem BlackBerry Desktop Software și conectăm telefon fără baterie prin cablul USB. Programul te va întreba dacă vrei să instalezi ultima versiune de OS. Nu e ca și cum ai de ales dacă mai vrei să-l folosești. Atunci ți se va spune că este disponibil OS 5.0.

Instalarea durează aproximativ 40 de minute și cu ea odată ne luăm rămas bun de la Vodafone România. Ca un amănunt, acum telefonul este și decodant, deci bun de folosit în orice rețea.

Trecerea impresionează puțin. Este fix ca atunci când am trecut de la XP la Windows 7.

Ce nu-mi place:

– Felul cum arată și se citesc SMS-urile. Mesajele nu sunt arătate individual, ci precum arhiva unei aplicații de chat (ex: WhatsApp). Poate ține de gusturi și sunt eu conservator, dar nu-mi place. Să nu pot accesa un sms și să trebuiască să tot dau în sus până îl găsesc, nu prea-i pe placul meu. La OS 4.6 arăta mai serios și mai profi.

Că nu știu cum se schimbă ora!!!! Nu găsesc și pace! L-am conectat la laptop și ca prin minune și-a revenit. What kind of sorcery is this?!

– Parcă se deschide și mai greu. Nu vorbesc de închis/deschis telefonul, care durează câteva secunde, ci restart în toată regula. Norocul meu că nu e nevoie să o fac prea des, doar când dezinstalez o aplicație. 😀

Ce-mi place:

– Telefonul ruleaza mai rapid aplicațiile și se miscă el mai repede.

– Mai multe, dar și în față, opțiuni legate de Call Logging/Barring/Waiting/Smart Dialing & co. Cele mai multe existau, dar meniul nu era prietenos.

Auto On/Off – pentru cei ce nu au o viață imprevizibilă.

– Opțiunea Try it care este prezentă la fiecare configurare a alarmei/sonerei, deci știi cum sună înainte de a salva.

– BlackBerry App World e de nerecunoscut

– Faptul că se poate ajunge mai ușor la Applications (echivalentul Programs din Control Panel via Windows) și catalogarea lor: Third Party, Add-on, Core.

– Apăsarea butonului „Meniu” pentru câteva clipe arată aplicațiile și folderele uitate deschise.

6 thoughts on “Cum faci upgrade la OS 5.0 pe un BlackBerry Curve 8900 de la Vodafone

  1. servus, super blog dar uite o problema. ” blackberry-ul meu bold 9000 , nu pate fi upgradat la os 5? ” am vazut multe upgradate dar mie blackberry.com nu imi da nicaieri update to v5 … iar sa o downloadez in PC gasesc doar versiunea AT&T

  2. telefonul meu nu se mai aprinde(8900)…din neatentie cand il incarcam la pc imi zice ca face update la soft…si am dat x pt inchidere si dupa aceea nu sa mai aprins.ii pot face eu softul sau trebuie dus la service?

  3. problema este ca nu am nici baterie la el k era descarcat cand sa stins…cam cat m ar costa dak l asi duce la service?

  4. nu conteaza daca ai sau nu baterie cand telefonul tau este conectat la PC prin cablul de date.

    50 lei. maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *